Anmeldelse Film «Forført»

Hun forfører en ung mann

Ujålete Juliette Binoche i drama om Facebook, forelskelse og sårbarhet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Hva er det egentlig du driver med når du presenterer deg selv med falskt navn og bilde, men lever ut autentiske behov og følelser? Er det egentlig et bedrag?

Nei, mener Claire (Juliette Binoche), en fraskilt universitetslærer i femtiårene som synes kjærlighet er vanskeligere enn hva det en gang var. Hun oppretter en falsk, ung Facebook-profil for å snoke i ekskjærestens liv, men ender opp med å innlede en flørt med en kamerat av ham, en gutt i tyveårene som tror han snakker med en jevnaldrende. Claire, revet med av følelsen av å begjære og bli begjært, klarer ikke å avslutte bedraget.

Kinopublikummet møter henne i samtale med en psykolog, etter, skjønner vi, at alt har gått til helvete.

Hun har forført

Når verden tilbyr talløse muligheter for maskering kan det bli komplisert å skille mellom hva som er ekte og hva som er løgn. Et av de interessante spørsmålene i «Forført», et dannet drama om udannede følelser, er om ikke det falske kan være døren inn til det sanne. Det er i alle fall dét Claire insisterer på, for er det ikke hun, hennes meldinger og tanker, som har forført den unge mannen, selv om det har skjedd gjennom et misvisende bilde?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer