Anmeldelse Film «Forført»

Hun forfører en ung mann

Ujålete Juliette Binoche i drama om Facebook, forelskelse og sårbarhet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Forført»

Drama

Regi: Safy Nebbou
Skuespillere: Juliette Binoche, Nicole Garcia.
Premieredato: 4. oktober 2019.
Aldersgrense: 9 år
Orginaltittel: «Celle que vous croyez»

«Følsomt om forelskelse og lureri»
Se alle anmeldelser

FILM: Hva er det egentlig du driver med når du presenterer deg selv med falskt navn og bilde, men lever ut autentiske behov og følelser? Er det egentlig et bedrag?

Nei, mener Claire (Juliette Binoche), en fraskilt universitetslærer i femtiårene som synes kjærlighet er vanskeligere enn hva det en gang var. Hun oppretter en falsk, ung Facebook-profil for å snoke i ekskjærestens liv, men ender opp med å innlede en flørt med en kamerat av ham, en gutt i tyveårene som tror han snakker med en jevnaldrende. Claire, revet med av følelsen av å begjære og bli begjært, klarer ikke å avslutte bedraget.

Kinopublikummet møter henne i samtale med en psykolog, etter, skjønner vi, at alt har gått til helvete.

Hun har forført

Når verden tilbyr talløse muligheter for maskering kan det bli komplisert å skille mellom hva som er ekte og hva som er løgn. Et av de interessante spørsmålene i «Forført», et dannet drama om udannede følelser, er om ikke det falske kan være døren inn til det sanne. Det er i alle fall dét Claire insisterer på, for er det ikke hun, hennes meldinger og tanker, som har forført den unge mannen, selv om det har skjedd gjennom et misvisende bilde?

Ujålete Binoche

Binoche er en åpen og ujålete skuespiller, men selv om hun går gjennom «Forført» med bustete hår og for stor genser fremstår hun som billedskjønn og glamorøs, hvor liten og grå hun enn sier hun føler seg. Hun er likevel et pålitelig nav i en historie som stadig åpenbarer nye nivåer av lureri og sårbarhet, som går hånd i hånd gjennom det hele. Nivået der Claire snakker med psykologen er også mindre spennende enn nivået hun ser tilbake på, da begjæret og bedraget utfoldet seg.

Den siden av historien er et vitnesbyrd om hvordan du kan vikle seg stadig mer inn i noe du vet du burde vikle deg ut av, fordi det er noe der du lenger sånn etter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer