DEBATT

Gjenåpningen:

Hun gråter, mammas hjerte brister

Litt om mammas styrke - barnehagetilværelse i skumle tider.

TAKKNEMLIG: Styrke til å levere jenta mi i barnehage i så usikker tid kommer fra overbevisning om at de fantastiske menneskene som tar imot barnet mitt hver dag vil hennes beste. Foto: Privat
TAKKNEMLIG: Styrke til å levere jenta mi i barnehage i så usikker tid kommer fra overbevisning om at de fantastiske menneskene som tar imot barnet mitt hver dag vil hennes beste. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

20. april 2020. Klokka er 6.30. Lillesøster er tidlig våken, tidligere enn hun pleier. Hun er som alltid blid og glad. Hun tuller og tøyser i senga til mamma og pappa, akkurat som hun pleier. Dagen har startet som alle andre dager de siste fem ukene, med litt kos, og klem, og lek, og tøys i senga før vi skal stå opp og spise frokost. Likevel, fra da jeg åpnet øynene tidlig, kjentes dagen som om den skulle bli helt annerledes.

Spenning, uro, mangel på kontroll og oversikt er tankene som samler seg i hodet mitt. Opp fra senga, fram med veilederen tilsendt fra barnehagen. Veilederen har blitt lest fra topp til tå allerede flere ganger, likevel er rutinene såpass nye og såpass mange, at dokumentet må leses mens brødskivene til frokost blir smurt.

Lillemor vet ikke ennå at hun skal til barnehagen igjen etter så mange uker hjemme. Hva tenker hun i det lille hodet sitt nå? Hva tenker hun når vi nærmer oss porten til barnehagen? Blir det ny tilvenning, akkurat som da hun starter i barnehagen for fem måneder siden?

Det er jo godt kjent rute – veien til barnehagen – og de siste ukene kunne jeg bare se begeistring i øynene hennes da vi passerte barnehagebygget. Begeistring, smil og navnene til de voksne hun kjenner så godt ropt høyt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer