- Hun har brodd og stikker hardt i gutteklubber og kongehus

Dagbladets Marie Simonsen ble kåret til årets meningsbærer.

Årets meningsbærer: Marie Simonsen fikk prisen i konkurranse med Dagsavisens Mode Steinkjer og VGs Hanne Skartveit. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
Årets meningsbærer: Marie Simonsen fikk prisen i konkurranse med Dagsavisens Mode Steinkjer og VGs Hanne Skartveit. Foto: Erik Berglund / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Oslo redaktørforening har kåret Dagbladets politiske redaktør og kommentator Marie Simonsen til årets meningsbærer under deres årsmøte som ble holdt nå i kveld.

Simonsen var nominert i kategorien sammen med Dagsavisens Mode Steinkjer og VGs Hanne Skartveit.

Juryen sier hun «mener mye om mangt og har gledet og forarget, provosert og engasjert mange lesere gjennom mange år.» De legger også til at hennes penn «har brodd og stikker hardt i gutteklubber og kongehus, prester og politikere.»

- Unne meg en sigar Simonsen selv synes det er utrolig morsomt å ha blitt tildelt prisen.

- Det synes jeg er flott. Det viser at det går den rette veien for Dagbladet, og at vi gjør mye riktig. Men jeg må jo si at det er en utrolig heder og ære å få fra gode kollegaer. Avisa har en lang og stolt tradisjon når det gjelder kommentarjournalistikken, derfor er det ekstra morsomt av vi fortsatt blir verdsatt.

Simonsen sier hun fikk kjenne det på kroppen da hun begynte i avisa.

- Det å komme inn og være kommentator i Dagbladet, er ikke som å hoppe etter Wirkola. Det er mer som å hoppe etter generasjoner av gullvinnere. Da jeg startet her så jeg alle journalistene som hadde sine journalistpriser hengende på veggen. Da gikk frykten gjennom kroppen for at jeg kanskje kom til å gjøre skam på avisa. Så nå er jeg litt lettet, sier en lett ironisk, men glad Simonsen.

Hun kommer til å feire prisen, og det gjøres selvfølgelig med stil.

- Som feminist må jeg unne meg en sigar i  redaktørforeningens ånd.

Dagbladets nyhetsredaktør, Alexandra Beverfjord synes det var fortjent at prisen gikk til nettopp Simonsen.

- Hun har gjort en kjempejobb for oss i mange år. Vi er utrolig stolte over at hun er tildelt prisen.

Årets redaktør til TARA I 2010 fikk Dagbladet en rekke priser, blant annet for beste mobile nettsted. Den store journalistprisen gikk til Bernt Jakob Oksnes for  magasinartikkelen «Den usynlige», mens årets bilde ble tildelt Hans Arne Velog for sitt blikskudd av Barack og Michelle Obama. Magasinet ble også tildelt pris for nordens beste magasin.

På årsmøtet ble det delt ut priser i flere kategorier. Årets redaktør ble Torunn Pettersen i TARA. Hun hedres for at bladet har klart å kapre både nye lesere og annonsører i en tid hvor trykte medier kjemper mot opplagsfall og annonsesvikt, skriver NTB.

VGs Bernt Olufsen, som nylig gikk av som sjefredaktør i den siste av de store avisene som fortsatt holder til i Akersgata, ble hedret med en hederspris.

«Han har vært banebrytende for journalistikken og for moderniseringen av den. Han har, inntil for få dager siden, vært sjef for et nyskapende, utviklingsorientert og innovativt redaksjonelt miljø. Fjellstø, energisk og inspirerende i sin lederrolle,» sier juryen.