<strong>UFORBEREDT:</strong> Stieg Larssons enke, Eva Gabrielsson, sier hun var uforberedt på at arvingene skulle bryte samtalene de hadde. Foto: Adrian Øhrn Johansen
UFORBEREDT: Stieg Larssons enke, Eva Gabrielsson, sier hun var uforberedt på at arvingene skulle bryte samtalene de hadde. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

- Hun har dessverre ikke villet akseptere vårt tilbud

Forhandlingene om arven etter Stieg Larsson har havarert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Mens Hollywood-filmatiseringen av Stieg Larssons suksessfulle «Millennium»-trilogi nærmer seg, pågår fortsatt den bitre konflikten mellom Larssons enke og tidligere samboer, Eva Gabrielsson, og forfatterens arvinger, broren Joakim og faren Erland.

I fjor beregnet Svenska Dagbladet at Larssons far og bror hadde fått 130 millioner i royalties for bøkene som var solgt, mens like mye var på vei inn for de som ennå ikke var solgt.

I tillegg kom inntektene fra filmrettighetene.

Etter flere års åpen strid, tilbød de i november i fjor Gabrielsson, som var Larssons samboer, 20 millioner kroner.

Siden den gang har partene vært i dialog med hverandre, men den er nå avsluttet. Det opplyser Joachim Larsson i en pressemelding, ifølge Sveriges Television.

- Takket nei Ifølge Larsson, skal tilbudet Gabrielsson har mottatt være på 20 millioner kroner, i tillegg til en plass i styret som forvalter rettighetene til «Millenium»-serien.

- Hun har dessverre ikke villet akseptere hele eller deler av vårt tilbud, skriver Larsson i en pressemelding ifølge SVT.

<strong>SUKSESS:</strong> Stieg Larsson etterlot seg millionsuksessen med «Millennium»-bøkene - og en bitter arvestrid. Foto: Jan Collsiöö / SCANPIX
SUKSESS: Stieg Larsson etterlot seg millionsuksessen med «Millennium»-bøkene - og en bitter arvestrid. Foto: Jan Collsiöö / SCANPIX Vis mer

Gabrielsson har fått mye medieomtale gjennom sin kamp for å bli anerkjent som Larssons arving.

Gabrielsson var Larssons samboer i 32 år. De to var ikke gift, og uten gyldig testamente har hele arven gått til forfatterens familie.

Larsson skriver også i pressemeldingen at Gabrielssons opptreden i mediene har bidratt til at samtalene nå er avsluttet. De mener de ikke har nådd fram med sine tilbud.

- Når hun samtidig fortsetter sin mer enn femårige skittkastingskampanje av oss i svensk og utenlandsk media, så finnes det ingen forutsetninger for å fortsette dialogen. Derfor har vi avsluttet den, skriver Larsson.

- Har brutt avtale Gabrielsson hevder på sin side at motparten aleine har brutt forhandlingene - helt uten forvarsel.

Hun forteller at hennes advokat fikk beskjed om pressemeldingen tidlig på tirsdag.

Samtidig mener hun at pressemeldingen er avtalebrudd fra Larssons familie.

- Vi har tidligere bestemt at vi skulle gå ut med en felles pressemelding, noe som dette går helt imot, sier hun ifølge SVT.

Etter å ha fått milliontilbudet i november i fjor, uttalte Gabrielsson til Dagbladet at hun var skeptisk til utspillet.

- Det er forbannet merkelig at dette skal gå via mediene. Mediene er ikke noe forhandlingsverktøy. Verken jeg eller min advokat har hørt noe som helst, sa hun til Dagbladet da.

Stieg Larsson var verdens nest mest solgte forfatter i 2008.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer