Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hun har dratt bue for hele Artist-Norge

Mari Persens debutalbum er en nytelse.

DEN GODE HJELPER: Mari Persens navn dukker opp i omslagene til kjente norske artister stadig vekk. Den HP Gundersen-produserte debutplata viser at hun kan kjøre showet selv også. Foto: Gro Petersen
DEN GODE HJELPER: Mari Persens navn dukker opp i omslagene til kjente norske artister stadig vekk. Den HP Gundersen-produserte debutplata viser at hun kan kjøre showet selv også. Foto: Gro Petersen Vis mer

||| ALBUM: «Taffelmusikk» og «voksenpop» er ord den strykeglade, jazzflørtende, bossanovautøvende Mari Persen risikerer å få kastet etter seg og sin platedebut.

Det ville ikke vært feil, men urettferdig begrensende.

Den klassisk skolerte Persen, som har dratt bue for hele Artist-Norge, deriblant John Olav Nilsen & Gjengen og Madrugada, har en sjelden og morsom referansesamling som gjør at musikken treffer bredere enn antatt.

«Mari Persen»

Mari Persen

5 1 6
Plateselskap:

Music For Records/Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser

Selv spiller hun her piano, strykere, gitar, orgel, synger og har komponert et kaleidoskop av ei plate der du etter hver gjennomhøring legger merke til noe nytt.

En liten guide: Sukkersøt filmmusikk à la «The Wizard of Oz» i «Sweetheart», dansemuligheter i «Cool About» og «Midnight», som vekker til live gode minner om Anja Garbarek.

Heng deg likevel ikke opp i låttitler, dette er godt sammenskrudd og noe så gammeldags som et album som bør nytes i sin helhet.

Hun har dratt bue for hele Artist-Norge
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling