Hun har en unik evne til å skape vesentlige fortellinger av trivielle hendelser

Merethe Lindstrøm har ikke lent seg tilbake i seiersrus.

DE NÆRE: Merethe Lindstrøms nye noveller studerer nære relasjoner, men har et sosialt tilsnitt og tematiserer både fattigdom, rus og omsorgssvikt.

Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
DE NÆRE: Merethe Lindstrøms nye noveller studerer nære relasjoner, men har et sosialt tilsnitt og tematiserer både fattigdom, rus og omsorgssvikt. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: År etter år med gode bøker - romaner og noveller ført i et enkelt og elegant språk - ga i fjor utelling for Merethe Lindstrøm. For romanen «Dager i stillhetens historie» fikk hun både Kritikerprisen og Nordisk Råds Litteraturpris.

Lindstrøm har ikke lent seg tilbake i seiersrus. Som ofte før er ny bok klar etter to år. «Arkitekt» er Lindstrøms fjortende bok og en velsnekret og nervepirrende novellesamling.

Utenfor fare? I seks noveller skapes hverdagslige, men eksistensielle små dramaer. Det handler om relasjoner; om usikkerhet og avstand, blikk og tause anklager mellom mennesker som er, eller kommer hverandre nær. Vi møter paret med barn som strander sultne på en campinghytte fordi bilen streiker, og paret som velger isolasjon på en gård, for å få en ny start.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer