Hun har hode for krim

Smittende skriveglede i lovende forfatterskap.

LOVENDE: Anita Berglunds andre krim vitner om en forfatter som både har talent for og trives med det hun driver med, mener anmelderen. Foto: GYLDENDAL
LOVENDE: Anita Berglunds andre krim vitner om en forfatter som både har talent for og trives med det hun driver med, mener anmelderen. Foto: GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Krimhøsten har vært dominert av thrillere. Komplekse plott med internasjonale, storpolitiske forgreininger, mye fagkunnskap, mye action, mange tøffe karer. Blant annet derfor ble timene med «Midtvintermørke» en fin opplevelse.

Fordi selve plottet er så jordnært og realistisk, og fordi spenningen i fortellingen ligger i forholdet mellom tre ganske alminnelige brødre, og ikke i spørsmålet om hvorvidt helten vil få hodet sitt blåst vekk av en bazooka i en ørken langt, langt borte.  

Svelvik

Den lille byen Svelvik utgjør rammen for dramaet. Didrik Clausen er profilerer med base i USA. Nå er han i Norge for å feire jul. En gravid kvinne blir brutalt overfalt i sitt hjem. En ung mann blir skutt nede ved havna. Sporene peker mot et veletablert møbelfirma som eies og drives av den velstående familien Tangen.

Hvem overfalt kvinnen? Hvem drepte den unge mannen? Didrik Clausens jobb blir å utarbeide en profil på gjerningsmannen før noen vet hvem han egentlig er.  

Lovende

«Midtvintermørke» har sine svakheter. Dialogene er ofte altfor eksplisitte, og når Clausen forklarer hva profilerer-jobben består i, er teksten flat og leksikalsk, som om forfatteren har hentet den fra et oppslagsverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer