Hun har laget årets beste internasjonale plate

Dagbladets musikkredaksjon kårer sine favoritter.

Hun har laget årets beste internasjonale plate
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

1. Janelle Monáe - «Dirty Computer»

Elleve år ut i en karriere preget av fascinerende, hyperfengende og utfordrende utgivelser, returnerte Janelle Monáe til albumformatet med sin mest kommersielt appellerende musikk per dags dato. Leken, seksuell og mer personlig enn noensinne, viste hun endelig fram mennesket bak android-aliaset Cindi Mayweather, og sørget for å rette velrettede slag mot moraliserende pekefingrer og utdaterte tankemåter. Lukker kontinuerlig opp nye kreative nivåer.

2. Kacey Musgraves - «Golden Hour»

«46 gylne minutter med Kacey Musgraves» skrev Dagbladets anmelder om «Golden Hour». Albumet er stappet med gode låter og befester texanerens posisjon som en uhyre spennende artist som gjør sin egen «greie» i skjæringspunktet mellom country, americana, soul og pop – med et lite nikk med hatten til disko (!). Albumet rammes inn av et delikat lydbilde og en elegant produksjon som balanserer mellom glatt og friksjonsfri og kreativ på en minimalistisk måte.

3. Cardi B - «Invasion of Privacy»

Sjelden har et album vært en like stor test, og sjelden har en artist bestått med like mye glans som da Cardi B ga ut sin «Invasion of Privacy». Både gøy og breial i stilen bød 26-åringens debutskive på en lytteropplevelse så variert og overbevisende at all tvil rundt realitystjernas talent på mikrofonen forduftet. Med sin særegne sjarm og karisma, klarte New York-rapperen ikke bare å leve opp til megahiten «Bodak Yellow», men gjorde det samtidig klart at det var en ny dronning i byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer