Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hun har orden på det politifaglige, men ikke på språket i sin siste krim

Hanne Kristin Rohdes nye bok har store svakheter.

POLITIKRIM:  Hanne Kristin Rohde fra sin tid i Oslopolitiet. Nå er hun ute med sin andre krim med handling fra samme arbeidsplass. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
POLITIKRIM: Hanne Kristin Rohde fra sin tid i Oslopolitiet. Nå er hun ute med sin andre krim med handling fra samme arbeidsplass. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

ANMELDELSE: Hanne Kristin Rohde hadde, til tross for lunkne kritikker, stor kommersiell suksess med sin første kriminalroman. Nå er hun ute med oppfølgeren.

Hovedperson Wilma Lind innehar samme stilling i Oslopolitiet som Rohde i sin tid hadde. Hun er en uredd talskvinne for rettferdighet og handlekraft der hennes sjefer synes mer opptatt av budsjetter og politisk posisjonering.

Rohde beskriver det indre liv på Politihuset ned til minste detalj. Og det er bra å ha faktaene på plass. Men det er ikke nok.  

Mangler karakter

«Bare et barn» er en kriminalroman med store svakheter, særlig i fortellingens første del. Språket er flatt, dialogene er stive og haltende. Beskrivelsene er ofte villkårlige og uengasjerte og leder ingensteds hen:

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?