Hun har skrevet en intens thriller om olje og menneskehandel

Sidsel Dalen presser sine karakterer maksimalt.

NY, GOD OLJETHRILLER:  Sidsel Dalens andre oljethriller er minst like god som den første, mener anmelderen. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
NY, GOD OLJETHRILLER: Sidsel Dalens andre oljethriller er minst like god som den første, mener anmelderen. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Sidsel Dalen debuterte som forfatter for to år siden. Om «Dødelige dråper» skrev jeg at den var talentfull og underholdende, men noe overlesset. Den manglet den stramheten som kjennetegner virkelig gode thrillere. Hennes nye bok, «21 dager», er svar på tiltale.

Den er mer disiplinert enn debuten, uten at den av den grunn er blitt mindre spennende.

Likevel: Sidsel Dalen er åpenbart en forfatter som liker å skrive om store følelser og voldsomme begivenheter. «21 dager» handler om prostitusjon og menneskehandel, om maktbegjær og svik og traumer fra barndommen og bedrag og grådighet og det meste som hører thrilleren til, ispedd sexscener som gjør denne anmelderen lett forlegen.  

21 dager

Tittelen refererer til hvor mange dager det er igjen til den unge, østeuropeiske jenta Irina fyller 13 år. Irina og søsteren Anna er ofre for menneskesmugling. De ble lovet et bedre liv i vesten, men endte som slaver under den maksimalt psykopatiske halliken Ghasi. Ghasi er mild mot seg selv og knallhard mot alle andre. Han har kun ett prinsipp igjen i livet, og det er at han ikke lar jentene møte kunder før de fyller 13 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer