Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Hun har tatt to av våre vitser og putta dem inn i showet sitt

Anne-Kat. Hærland beskyldes for å ha tatt vitser fra Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne.

BESKYLDES FOR STOFFTYVERI: Anne-Kat Hærland henges ut som plagiatør i podkasten til Sigrid Bone Tusvik og Lisa Tønne. - Beskyldningene er helt håpløse, sier Hærland og avviser at hun har behov for å stjele andre komikeres vitser. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BESKYLDES FOR STOFFTYVERI: Anne-Kat Hærland henges ut som plagiatør i podkasten til Sigrid Bone Tusvik og Lisa Tønne. - Beskyldningene er helt håpløse, sier Hærland og avviser at hun har behov for å stjele andre komikeres vitser. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Komikerne Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik har opprettet en podcast for å, etter eget utsagn, ha et sted å tømme seg.

Under en innspilling i desember, som resulterte i en episode kalt «Anne-Kath, rumpeklut og fredspris», snakket de blant annet om vitsestjeling innen komikeryrket.

- Teste om hun hører på podcasten I podcasten sier Sigrid Bonde Tusvik, kjent fra «Torsdag kveld fra Nydalen», følgende:

- Anne-Kat. har tatt to av våre vitser og putta dem inn i showet sitt. Vi skal ikke si hvilke vitser det er, men folk får dra på showet hennes og prøve å finne dem selv. Kanskje vi kan gi henne enda en vits også, så kan vi teste om hun hører på podcasten?

Lisa Tønne bifaller makkerens forslag og lanserer følgende vits:

- Det er en vits om hvordan Bjarne Brøndbo skriver sangene sine, som Anne-Kat. kan gjøre med litt sånn grov munn. Han putter en blyant opp i ræva, setter seg på papiret og skriver det ordet det ligner på.

Sigrid Bonde Tusvik gir Anne-Kat. flere valgmuligheter.

- Min vits, som jeg vil gi til Anne Kat., har jeg brukt mange ganger, men slutta etter at jeg hørte at en komiker i USA brukte den. Det er en slags sammenligning, hvor man ender opp med å si «det er like uflaks som å overleve Auschwitz, for så å få regning for kost og losji dagen etter», sier hun i podcasten.

Håpløs beskyldning - Dette er en helt håpløs beskyldning uten rot i virkeligheten, kontrer Anne-Kat Hærland.

- Jeg ville aldri ha «stjålet noe» fra en kollega. Det har jeg overhodet ikke behov for - det vet alle som kjenner meg og jobber med meg. At det er en vits i showet mitt som minner om noe noen andre har sagt en gang var jeg ikke klar over, og hadde jeg vært det hadde jeg selvsagt ikke tatt den med, sier Hærland, som for tiden er aktuell med stand up-showet «Jakten på ærligheten», hvor hun blant annet sammenligner kjønnsorganet sitt med Bjørn Eidsvåg.

SPARKER: - Det må være lov til å sparke i alle retninger, sier Sigrid Bonde Tusvik. Foto: Nina Ruud
SPARKER: - Det må være lov til å sparke i alle retninger, sier Sigrid Bonde Tusvik. Foto: Nina Ruud Vis mer

- Det er mulig for to komikere å tenke frem den samme vitsen uavhengig av hverandre, og det er en umulighet å følge med på alt alle andre sier til enhver tid. Alle tanker er ikke originale og jeg har selv opplevd å høre ting på scenen som minner om ting jeg har sagt tidligere, uten at jeg beskylder folk for å ha stjålet av meg av den grunn. Et så skrudd selvbilde har jeg heldigvis ikke, sier hun.

Utslagsvask Tusvik bekrefter overfor Dagbladet at de har hørt to av sine egne vitser i Hærlands show, men vil ikke stå inne for det de har sagt i den omtalte podcasten.

- Lisa og jeg kan ikke stå inne for det vi sier i podcasten, for den funker som en utslagsvask. Vi har på en måte sluttet å dusje og heller begynt med podcast, sier hun.

- Hvorfor kan dere ikke stå inne for det dere har sagt?

- Det må da være lov i dette landet å sparke i alle retninger, uten å måtte stå til ansvar for det etterpå? Det har vi jo lært av Anne-Kat.

Og er det en ting Hærland er kjent for, så er det å sparke i alle retninger. I sitt nyeste show serverer hun også en nazispøk i retning Fredrik Skavlan, kaller TV 2-profilen Carsten Skjelbreid en «pr-kåt tøs» og sier at også «en stygg mann kan bli filmstjerne» mens hun holder opp et bilde av Aksel Hennie.

KOMIKER: Lisa Tønne er Tusviks podkastmakker. Foto: Anita Arntzen
KOMIKER: Lisa Tønne er Tusviks podkastmakker. Foto: Anita Arntzen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!