- Hun har tatt to av våre vitser og putta dem inn i showet sitt

Anne-Kat. Hærland beskyldes for å ha tatt vitser fra Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne.

BESKYLDES FOR STOFFTYVERI: Anne-Kat Hærland henges ut som plagiatør i podkasten til Sigrid Bone Tusvik og Lisa Tønne. - Beskyldningene er helt håpløse, sier Hærland og avviser at hun har behov for å stjele andre komikeres vitser. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BESKYLDES FOR STOFFTYVERI: Anne-Kat Hærland henges ut som plagiatør i podkasten til Sigrid Bone Tusvik og Lisa Tønne. - Beskyldningene er helt håpløse, sier Hærland og avviser at hun har behov for å stjele andre komikeres vitser. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Komikerne Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik har opprettet en podcast for å, etter eget utsagn, ha et sted å tømme seg.

Under en innspilling i desember, som resulterte i en episode kalt «Anne-Kath, rumpeklut og fredspris», snakket de blant annet om vitsestjeling innen komikeryrket.

- Teste om hun hører på podcasten I podcasten sier Sigrid Bonde Tusvik, kjent fra «Torsdag kveld fra Nydalen», følgende:

- Anne-Kat. har tatt to av våre vitser og putta dem inn i showet sitt. Vi skal ikke si hvilke vitser det er, men folk får dra på showet hennes og prøve å finne dem selv. Kanskje vi kan gi henne enda en vits også, så kan vi teste om hun hører på podcasten?

Lisa Tønne bifaller makkerens forslag og lanserer følgende vits:

- Det er en vits om hvordan Bjarne Brøndbo skriver sangene sine, som Anne-Kat. kan gjøre med litt sånn grov munn. Han putter en blyant opp i ræva, setter seg på papiret og skriver det ordet det ligner på.

Sigrid Bonde Tusvik gir Anne-Kat. flere valgmuligheter.

- Min vits, som jeg vil gi til Anne Kat., har jeg brukt mange ganger, men slutta etter at jeg hørte at en komiker i USA brukte den. Det er en slags sammenligning, hvor man ender opp med å si «det er like uflaks som å overleve Auschwitz, for så å få regning for kost og losji dagen etter», sier hun i podcasten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.