DEBATT

Hun hater Norge, men hun er veldig glad i pengene hun får fra NAV

Vi kan ikke lukke øynene for slike som «Fatumo», som ikke vil integreres.

VIL IKKE INTEGRERES: - Hun respekterer verken norske lover, regler eller verdier. Men hun går til NAV og forteller hva hun har krav på, hun kjenner til alle slags stønader, skriver Amal Aden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL IKKE INTEGRERES: - Hun respekterer verken norske lover, regler eller verdier. Men hun går til NAV og forteller hva hun har krav på, hun kjenner til alle slags stønader, skriver Amal Aden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan kan vi integrere en som ikke vil integreres? Det kommer nye personer til Norge og de skal bli en del av samfunnet. Vi ønsker ikke gettoer. Det er viktig at integreringen lykkes og at våre nye landsmenn deltar i samfunnet slik at alle blir fullverdige borgere.

Hvem sitt ansvar er det når noen av disse ikke ønsker å være en del av samfunnet og nekter å følge lover og regler? Jeg har møtt de som nekter å jobbe og som begrunner at de ikke kan jobbe på grunn av religion. De vil ikke jobbe der det selges alkohol, de vil ikke jobbe der det selges svin. En kvinne fortalte meg at hun kunne ikke jobbe siden hun var vant med å være hjemme og passe barn. Jeg har også møtt kvinner som ikke får lov til å jobbe utenfor hjemmet av sine ektemenn.

De som nekter å følge lover og regler i Norge mener at de har all rett til å slå sine barn, og siden religionen tillater en mann å ha flere koner overgår det norsk lov. Vi hører om foreldre som frykter at barna deres skal bli for norske og som velger å ta barna ut av skolen, og sender dem til sitt opprinnelse land. Ungdom utsettes for enorm sosial kontroll. Muslimske taxisjåfører overvåker spesielt unge muslimske jenter. Homofile hetses og undertrykkes. Heldigvis vil og klarer de fleste å integrere seg, men hva med de som ikke fungerer i samfunnet, som står i NAV-kø og som ikke vil jobbe på grunn av sin religiøse overbevisning? Hvem skal ta ansvaret for å integrere dem? Hvordan skal kommuner klare å integrere en person som absolutt ikke har tenkt å bli en del av samfunnet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer