Hun kan tjene millioner på sine erotiske fantasier om Harry Styles

Anna Todd (25) har solgt bok- og filmrettigheter og fått sin egen smykkekolleksjon.

SKJØT GULLFUGLEN: Anna Todds Harry Styles-fantasier ble en hit på nett, og nå kommer bok- og filmindustrien drassende med pengesekkene til den 25 år gamle texaneren. Foto: Simon & Schuster/NTB Scanpix
SKJØT GULLFUGLEN: Anna Todds Harry Styles-fantasier ble en hit på nett, og nå kommer bok- og filmindustrien drassende med pengesekkene til den 25 år gamle texaneren. Foto: Simon & Schuster/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kritikerne hevder hennes litterære talent en fornærmelse mot intelligensen, men det bryr fansen seg fint lite om.

25 år gamle Anna Todd fra Texas elsker å fantasere om sine helter i One Direction, og hennes erotiske diktning om frontfigur Harry Styles blir lest og diskutert av millioner på internett.

Håper på «Fifty Shades»-effekt De mange og korte kapitlene i serien «After» er lest over 800 millioner ganger på nettsiden Wattpad av over ti millioner unike lesere, og i høst solgte Todd rettighetene til forlaget Simon & Schuster for det som ifølge New York Times skal være en sekssifret sum - altså minst 680 000 kroner.

Todd har også solgt rettigheter til en rekke andre land, filmrettighetene til Paramount for en ukjent sum, og står bak en lukrativ smykkekolleksjon inspirert av historiene.

Investorene håper på et fenomen på linje med «Fifty Shades of Grey», som også startet som såkalt fanfiction. Forfatter E.L. James diktet videre på figurene i Stephenie Meyers «Twilight»-univers før det hele ble skrevet om til en original erotisk S&M-fantasi, og solgte ti millioner eksemplarer bare i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer