- Hun kastet seg fram med et brøl som minnet om en flymotor

Denne binna viste filmteamet hvorfor isbjørn regnes som et av verdens farligste dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med en actionfylt historie om tre barn som blir forlatt alene på en øde øy på Svalbard, og som må klare seg uten moderne hjelpemidler og lære seg å overleve i isødet, byr den kommende norske familiefilmen «Operasjon Arktis» på spenning for flere enn de  minste.

I dag kan Dagbladet eksklusivt vise deg den første traileren for filmen, som har Kristofer Hivju, Nicolai Cleve Broch og Line Verndal i sentrale roller og byr på spektakulære naturbilder og et glimt av scenen der barna konfronteres med en isbjørn.

Disse scenene er delvis satt sammen av bilder av vill isbjørn på Svalbard, og bilder av en spesialtrent bjørn i Canada, forklarer regissør Grethe Bøe-Waal.

Villdyr - Hun heter Aggie og er så profesjonell som en isbjørn kan bli. Hun er et villdyr, men likevel trent til å kunne utføre enkelte kommandoer. Å filme en ekte isbjørn er det mest fantastiske jeg har gjort i hele mitt liv, sier Bøe-Waal.

Bøe-Waal legger ikke skjul på at hun kunne bli skremt når Aggie i korte øyeblikk blottla hvilke enorme krefter som bor i henne.

- Særlig en episode, som inntraff rett etter at Aggie hadde utført en øvelse og ble belønnet med et kjøttstykke. Treneren hennes kastet kjøttet til henne, og det landet mellom dem. Da kastet isbjørnen seg fram med farten til en katt og et brøl som mest av alt minnet om en flymotor på nært hold, sier regissøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer