«Dian Fossey: Secret in the Mist»

Hun levde med fjellgorillaer i konfliktherjet område. Fremdeles florerer vandre­historiene om hennes død

Ny dokumentarserie om drapet på den verdenskjente zoologen Dian Fossey.

DOKUMENTAR: Dokumentarserien «Dian Fossey- Secrets in the Mist» handler om livet, arbeidet og drapet på gorillaforsker Dian Fossey. Video: National Geographic(1) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 2. desember i år har National Geographic premiere på en ny dokumentarserie kalt «Dian Fossey: Secret in the Mist».

Dokumentaren omhandler den legendariske amerikanske zoologen, Dian Fossey (53), som ble verdensberømt for sitt engasjement for fjellgorillaene i Rwanda.

Fossey dro først til Kongo og startet sine feltundersøkelser, men ble arrestert og tvunget ut av landet på grunn av militært opprør. Det skriver Store Norske Leksikon.

53-åringen ble etter hvert en av verdens ledende eksperter på store aper, og var den første personen i verden til å oppnå skikkelig kontakt med fjellgorillaer.

Brutalt drept

Til daglig studerte hun gorillaene i Rwandas fjellskog ved Karisoke Research Center, et forskningssenter hun selv skapte i Volcanoes National Park i 1967.

Fossey levde med andre ord i nær kontakt med dyrene; både alene og sammen med tilreisende studentgrupper.

Hun motarbeidet i alle år snikskyttere som profitterte på skutte og fangede fjellgorillaer.

En dag i 1985 ble hun plutselig funnet brutalt myrdet med en machete i sitt eget telt i samme område. Det skriver flere medier, deriblant Huffington Post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer