<strong>SINT:</strong>  Artisten Morrissey, best kjent fra bandet The Smiths, er sint over de britiske vaktenes bruk av bjørnepels. Foto: Scanpix
SINT: Artisten Morrissey, best kjent fra bandet The Smiths, er sint over de britiske vaktenes bruk av bjørnepels. Foto: Scanpix Vis mer

- Hun må være klar over den forferdelige prosessen

The Smiths-legenden Morrissey skrev sinnabrev til dronningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Hatter er ikke verdt å drepe for: vakter iført ekte pels gjenspeiler den menneskelige ånd på sitt verste, skrev artisten Morrissey i et brev som ble publisert i avisa The Times i går.

De britiske vaktene, som blant annet vokter Buckingham Palace, skal nemlig ha hatter laget av pelsen til den kanadiske brunbjørnen.

Dyrs rettigheter - Dyrs rettigheter berører mennesker på ulikt vis, og noen mener til og med at dyr ikke har noen rett til å leve, men det er ingen fornuft i å gjøre det vanskelig for den kanadiske brunbjørnen, skriver artisten videre i brevet.

Morrissey var vokalisten i det innflytelsesrike Manchester-bandet The Smiths på 80-tallet, og har gitt ut en rekke soloalbumer.

Artisten har også tidligere kommet med sterke uttalelser mot pelsindustrien. I 2007 skal han under en konsert arrangert av PETA ha verbalt angrepet Madonna for hennes bruk av pels.

«Meat is Murder» Morrissey har lenge vært en tilhenger av PETAs arbeid, og var blant annet nominert av organisasjonen i kåringen av 2010's mest sexy vegetarianer.

Særlig låtteksten i Smiths-låta «Meat is Murder» legger lista for hvordan han stiller seg i debatten

« This beautiful creature must die, a death for no reason. And death for no reason is murder», synger han blant annet i låta.

Snakket til dronningen I brevet til The Times henvender han seg direkte til dronningen.

- Jeg synes det er vanskelig å ikke se til dronningen selv, de er tross alt hennes vakter. Hun må være klar over den forferdelige prosessen det er å skaffe ekte bjørnepels til hattene.

<strong>PELS:</strong>  Dette er hattene laget av bjørnepels som de britiske vaktene bruker. Foto: Scanpix
PELS: Dette er hattene laget av bjørnepels som de britiske vaktene bruker. Foto: Scanpix Vis mer

Musikeren påpeker at hattene uansett ser bisarre ut, og at det ikke burde være et problem å lage dem av falsk pels. Samtidig roser han designer og Beatles-datter Stella McCartney for hennes arbeid med falsk pels.

McCartney har nå jobbet for å utvikle en pelshatt til vaktene laget av falsk pels.

- Omtanke for alle vesener - både mennesker og dyr - er en vennlighet og en godhet som stikker langt dypere enn royal plikt, skriver Morrissey i slutten av brevet.

<strong>FORNØYD:</strong>  Morrissey er fornøyd med designer Stella McCartneys bruk av falsk pels i sine kolleksjoner. Her er hun med pappa Paul. Foto: Scanpix
FORNØYD: Morrissey er fornøyd med designer Stella McCartneys bruk av falsk pels i sine kolleksjoner. Her er hun med pappa Paul. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer