Hun oppfant «71 grader nord»

Nå skal Åse Marie Bendiksen redde TV3 fra synkende seertall og kriseomdømmet.

SUKSESSFAKTOR:  Åse Marie Bendiksen hadde ideen til «71 grader nord» og er en av landets mest erfarne tv-produsenter. Nå er hun ny programdirektør i TV3.
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
SUKSESSFAKTOR: Åse Marie Bendiksen hadde ideen til «71 grader nord» og er en av landets mest erfarne tv-produsenter. Nå er hun ny programdirektør i TV3. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 1. mars startet Åse Marie Bendiksen (47) som programdirektør for TV3 og Viasat 4. Hennes forgjenger Trygve Rønningen gikk fordi han var misfornøyd med kanalens prestasjoner, og sviktende seertall er blitt omtalt som krise for TV3.

Bendiksen har jobbet i produksjonsselskapet Mastiff i seks år. Hun klekket ut ideen om «71 grader nord» på slutten av 90-tallet, og kan skryte av produskjoner som «Hver gang vi møtes» og «Ingen grenser».

- Etter år med lave seertall for TV3 og Viasat 4, hvorfor takket du ja til denne jobben?

- Jeg har jobbet med tv i mange år. Det er spennende å lære noe fra den annen sida av bordet. Dette er et lag oppå det jeg allerede kan. Det er gøy med en utfordring, og det å være programdirektør i TV3 og Viasat 4 er en stor og spennende jobb, sier Bendiksen til Dagbladet.

- Hvordan skal du snu den mørke seertalltrenden?

- Vi er allerede igang med å snu kanalen i en annen retning. I løpet av høsten og neste vår vil du se en forandring. Vi har gått gjennom hva som har fungert og ikke. Det handler om å lage program med godt innhold. Seerne vil ha engasjerende og inspirerende tv, som man lærer av og kan kose seg med. Vi skal også tørre å ha program som blir sett på som kontroversielle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer