Hun overtar Halle Berrys åletrange lakkostyme

Anne Hathaway spiller Catwoman i «The Dark Knight Rises».

KATTEKVINNE: Anne Hathaway, som forhåpentligvis ikke er fremmed for trange sorte klær, skal spille Catwoman i Christopher Nolans nye Batman-film. Foto: SCANPIX
KATTEKVINNE: Anne Hathaway, som forhåpentligvis ikke er fremmed for trange sorte klær, skal spille Catwoman i Christopher Nolans nye Batman-film. Foto: SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Regissør Christopher Nolan er vanligvis en mann som er like motvillig til å snakke om sine kommende filmer som tryllekunstnere er til å avsløre triksene sine. Hans kommende Batman-prosjekt «The Dark Knight Rises» har vært intet unntak.

I dag avslørte imildertid Nolan at Anne Hathaway og Tom Hardy kommer til å bekle to av rollene når han vender tilbake til Batman-universet han skapte i «The Dark Knight» og «Batman Begins», som henholdsvis Selina Kyle (Catwoman) og erkeskurken Bane.

Lakk og lær Det vil si at Hathaway følger i fotsporene til Michelle Pfeiffer og Halle Berry, som tidligere har ikledd seg Catwomans åletrange lakkreasjoner.

- Jeg er overbegeistret over å ha fått muligheten til å jobbe med Anne Hathaway, som kommer til å bli et fantastisk tilskudd til ensemblet når vi nå skal avslutte historien vår, sier Nolan i en pressemelding gjengitt av nettstedet Deadline, og bekrefter med det at hans tredje Batman-film etter alle solemerker kommer til å være avslutningen på hans befatning med flaggermusmannen.

MJAU: Floppen Halle Berry som Catwoman. Foto: SCANPIX
MJAU: Floppen Halle Berry som Catwoman. Foto: SCANPIX Vis mer

Hathaway skal ifølge samme nettsted ha landet rollen etter en heftig catfight med blant andre Keira Knightley, Rachel Weisz, Naomi Watts, Blake Lively og Natalie Portman.

Formidabel fiende Skurken Bane, som skal spilles av «Inception»-skuespiller Tom Hardy, er imidlertid et litt mer ukjent Batman-bekjentskap for folk flest.

- Det blir spennende å se ham gi liv til en av Batmans mest formidable fiender, sier Nolan.

Bane betegnes som en av Batmans mest intelligente motstandere, samtidig som han også har ekstreme fysiske ferdigheter. Bane har fotografisk hukommelse og er en av få Batman-nemesiser som har klart å avsløre Batmans virkelige identitet. 

BØS: Bane er en av Batmans mest fryktinngytende fiender. Foto: WIKIPEDIA COMMONS
BØS: Bane er en av Batmans mest fryktinngytende fiender. Foto: WIKIPEDIA COMMONS Vis mer

«The Dark Knight Rises» har verdenspremiere den 20. juli 2012, og igjen er det Christopher Nolans bror, Jonathan Nolan, som har skrevet manuset.

NOLAN-VENN: Tom Hardy spilte sist i Christopher Nolans «Inception». Foto: SCANPIX/ EPA/JONATHAN BRADY
NOLAN-VENN: Tom Hardy spilte sist i Christopher Nolans «Inception». Foto: SCANPIX/ EPA/JONATHAN BRADY Vis mer