<strong>NEW LOOK:</strong> Det har tatt svært lang tid å få ut Annies oppfølgeralbum. Slik vil hun framstå på coveret til «Don't Stop». Foto: Smalltown Supersound.
NEW LOOK: Det har tatt svært lang tid å få ut Annies oppfølgeralbum. Slik vil hun framstå på coveret til «Don't Stop». Foto: Smalltown Supersound. Vis mer

- Hun skal ikke bli en ny Kylie

Smalltown Supersound gir Annie en ny sjanse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

24. oktober kommer endelig Annies nye plate i butikkene — fem år etter debutplata som ga henne tilnavnet «Skandinavias popprinsesse» av utenlandske musikkbloggere.

Etter å ha støvet ned i et kott hos det store amerikanske plateselskapet Island, tar nå vesle, men velrenommerte norske Smalltown Supersound tak i Anne Lilia Berge Strand (31) og gir henne en ny sjanse.

— Island hadde en ambisjon om å lage en ny Kylie Minogue. Jeg vil heller bygge videre på det Annie allerede har oppnådd. Hun har en veldig stor fanbase i hele verden, det er folk som elsker henne, sier Smalltown-sjef Joakim Haugland til Dagbladet.

Han kan tilby Annie en godt kjent platelabel med distribusjon over hele verden, noe det toneangivende musikknettstedet pitchfork.com allerede har merket seg.

Får god hjelp

På albumet «Don't Stop» har Annie fått hjelp av rekke framtredende musikknavn, blant andre Franz Ferdinands Alex Kapranos og Paul Epworth, som har produsert Primal Scream og remikset U2. Mesteparten av plate er produsert av finske Timo Kaukolampi.

Det var seint i fjor høst at Annie brøt med Island Records.

Nå gleder bergensartisten seg over å få karrieren på skinner igjen.

— Alle jeg jobbet med på Island sluttet eller fikk nye jobber, så jeg følte at det ikke var riktig for meg å henge rundt der lenger. Nå kontrollerer jeg min egen karriere, og det føles storartet, sier Annie i en kommentar.

Store deler av «Don't Stop» ble festet til tape mens hun var bundet til Island Records.  Til Billboard.com har Annie tidligere forklart at hun ved bruddet selv sikret seg rettighetene til mastertapene.
 
Solgte 100 000

Smalltown Supersound har ambisjoner om å selge 15000 eksemplarer av «Don't Stop» i Norge. Hvor stort salget kan bli in resten av verden, har ikke Joakim Haugland noen formening om.

— Vi har ikke budsjettert med et tall på internasjonalt platesalg, vi sier bare at hun skal selge så mye som mulig, sier Haugland, som legger til at Annie er den største artisten selskapet har jobbet med.

Annies debutplate «Anniemal» solgte 100 000 eksemplarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer