Hun skal spille i «Snømannen» - blir hun dama til Harry Hole?

Charlotte Gainsbourg fra «Nyphomaniac».

KOMMER TIL NORGE: Charlotte Gainsbourg har en rolle i Snømannen. Foto: NTB Scanpix
KOMMER TIL NORGE: Charlotte Gainsbourg har en rolle i Snømannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om kommunestyret i Tinn kom dem i forkjøpet, har United International Pictures (UIP) i dag sendt ut en pressemelding der det går fram at den internasjonale filmatiseringa av Jo Nesbø-romanen «Snømannen» skal gjøre opptak i områdene rundt Rjukan i tillegg til Oslo og Bergen.

Dermed må telemarksbygda med sin rike industrihistorie, og kjent med filmarbeid etter «Jakten på tungtvannet» i fjor, regne med storinnrykk av filmstjerner på nyåret.

Andre nyheter som nå er offisielle: Innspillinga starter 18. januar 2016, den foregår i sin helhet i Norge og Charlotte Gainsbourg, kjent fra kontroversielle Lars von Trier-filmer som «Antichrist» og «Nymphomaniac», har en rolle.

UIP oppgir ikke Gainsbourgs rolle, men oddsen er naturligvis mikroskopisk for at vi snakker hovedpersonens mørke, ravnaktige kjæreste Rakel.

Det er allerede kjent at Michael Fassbender blir Harry Hole, mens svenske Rebecca Ferguson, kjent fra «Mission Impossible» og «Hercules», skal spille politikollega Katrine Bratt.

Jo Nesbø selv er «executive producer» sammen med regissørlegenden Martin Scorsese. Svenske Tobias Alfredsson regisserer filmen, som sikter mot kinopremiere i USA 13. oktober 2017.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer