Hun skriver bevegende om et presset barn

Debutroman om oppvekst med en psykisk ustabil mor.

DOBBELTDEBUTANT: Benedicte Kroneberg Meyer (f. 1972) bidrar også i debutantantologien "Signaler 2010". Foto: LARS EIVIND BONES / Dagbladet
DOBBELTDEBUTANT: Benedicte Kroneberg Meyer (f. 1972) bidrar også i debutantantologien "Signaler 2010". Foto: LARS EIVIND BONES / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE:"Jeg lengter etter at han kan stryke meg over pannen og håret når jeg legger meg, men han har ikke tid, for alt han må gjøre er å holde fast i Nattfugl og få varmen og raskheten i henne."

For barnet som forteller i "Ingen skal høre hvor stille det er" er mor spaltet i tre. Det er mamma som sitter ved dreieskiven og lager vakre krukker. Så er det viltre Kråka, som danser og søler og ler og kan bli farlig sint. Til sist kan mamma være Nattfugl. Da er huset kaldt og mørkt og fylt av fortvilelse.

Barnets dilemma Debutant Kroneberg skildrer bevegende og godt barnet Hanna. Hanna som lytter og tolker seg fram til hvilken mamma som møter henne etter skoletid. Er gardinene trukket for? Blunker mamma litt fort og hektisk? Gjør hun det, vet Hanna at hun ikke må fortelle at venninnene stenger henne ute. For da blir det illsinte telefoner til skolen og oppstyr.

Så Hanna sensurerer. Krysspresset hun utsettes for, er smertelig lesning. Hanna må ringe tante dersom moren blir for kråkete, for vill. Samtidig vet Hanna at om hun varsler, blir ikke mamma bare sint og trist. Hun må kanskje reise vekk for å hvile. Dét er lille Hannas dilemma.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer