Hun som ikke kan gripes

Sophie Elise er en kulturpersonlighet for vår tid. Ingen kultiverte folk skjønner henne.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«I'M JUST SO TIRED of being Elvis Presley.» Hjertesukket glapp ut av rockekongen da han sto på plenen foran Graceland, sent på kvelden, etter åtte dagers plateinnspilling i egen stue (han orket ikke lenger dra til platestudio). Det var februar, 1976. Elvis sleit med vekten, helsa og lysten på livet. Halvannet år senere var det slutt.

«JEG VIL IKKE LENGER være Sophie Elise.» Setningen ramlet ut av superbloggeren på scenen denne uka, i intervju med Harald Eia, som underla henne en personlighetstest på en litteraturfestival (det er sånne ting skravleklassens forbinder med «underholdning»). Sophie Elise Isachsen skriver bok om seg selv. Hun virket litt plaget og livstrett. Lei av «greia», lei av seg selv som merkevare. Det har vært en lang reise. Hun er 21 år gammel.

DET KAN VIRKE urimelig å sammenligne Årets Blogger med The King of Rock'n'Roll. Men ingenting er rimelig eller sannsynlig ved denne jentas karriere og posisjon, utfra vanlige kriterier. Man kan følge bloggen hennes i flere måneder og likevel lure: Hva er det hun egentlig ... gjør? Hva er det hun ... eh ... kan?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer