Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hun spiller seg inn i Nordlandsnaturen

Wandrups utvalgte: Susanne Lundeng med ny plate.

UT PÅ TURNE: Susanne Lundeng er for tida på turne Norge rundt i forbindelse med sin nye plate, "Det var nære på". Foto: NTB Scanpix
UT PÅ TURNE: Susanne Lundeng er for tida på turne Norge rundt i forbindelse med sin nye plate, "Det var nære på". Foto: NTB Scanpix Vis mer
NY PLATE: Tett på naturen, Susanne Lundengs plate "Det var nære på".
NY PLATE: Tett på naturen, Susanne Lundengs plate "Det var nære på". Vis mer

CD: Med sin tiende plate stadfester Susanne Lundeng sin fjellstøe plass i norsk musikkliv. I tekster og melodier skildrer hun livets drama, både i forhold til mennesker og landskap.

På plata «Det var nære på», som kommer i dag, omfavner den sprelske felevirtuosen og sangeren tilværelsen på en bejaende og bejublende måte, mens dramaet i melodiføring og arrangementer minner om at stormer og harde bølgeslag kan herje i dypet. Fra i morgen fram til midten av april drar hun på turne Norge rundt, til sammen 15 konserter.

Jeg anmeldte Lundengs debut «Havella» fra 1991, atten slåtter spilt med den fineste hånd. Jeg skrev at musikken ble framført «så rent og følsom at den synes å være smidd inn i det forunderlige nordlandslandskapet.» Slik er det fortsatt.

Den nye plata spenner fra sarte viser til partier som hamrer seg inn i kroppen, særlig i den 10 minutter og 33 sekunder lange «Nattmorran». For et sug! Jazz, smidd i de dypeste gruver. Arnfinn Bergrabb dunker trommene blå. Honnør også til Bjørn Andor Drage; oppført med ti tangentinstrumenter, fra hammond B3 til kirkeorgel. Trollfingre!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling