NY JOBB: Skuespiller Stacey Dash (47) går til Fox News som kommentator og blir å se på kanalen både dag- og kveldstid. Foto: Stella pictures
NY JOBB: Skuespiller Stacey Dash (47) går til Fox News som kommentator og blir å se på kanalen både dag- og kveldstid. Foto: Stella picturesVis mer

Hun spilte i «Clueless» , har posert for Playboy og refser Hollywood-kolleger

Nå blir Stacey Dash nyhetskommentator for erkekonservative Fox News.

(Dagbladet): Du husker henne som venninna til Alicia Silverstones rollefigur i komedien «Clueless» fra tiåret da ironisk humor fortsatt føltes nytt og vågalt.

Siden har Stacey Dash (47) posert lettkledd i Playboy og spilt i en rekke filmer og tv-serier - deriblant spinoffserien fra filmen hun ble kjent i.

De senere åra har Dash imidlertid merkert seg like mye som en kontrær meningsytrer i det liberale Hollywood.

På Twitter erklærte hun seg som tilhenger av Mitt Romney under forrige presidentvalgkamp, og da den amerikanske TV-kokken Paula Deen i fjor ble saksøkt for å bre om seg med rasistiske utsagn var Dash en av svært få som uttrykte støtte.

Hun har svingt pisken mot Jay-Z og Beyonce for å bruke sin rikdom til å «støtte» et kommunistregime da paret ferierte på Cuba, og fyrte av et «skam deg!» mot Oprah Winfrey da Winfrey uttalte at hun forsto at Obama nektet å stille opp på den erkekonservative nyhetskanalen Fox News.

Det har gjort at Dash har landa en ny jobb som nyhetskommentator for den samme kanalen, melder amerikanske medier i dag.

- Hun vil bidra med kulturanalyser og kommentarer over et bredt spekter av programmer både på dag- og kveldstid, melder Fox News ifølge Washington Post.

I et intervju med Elle sier Stacey Dash at hun ikke ser bort fra at hun ender som politiker.

- Til syvende og sist, ja -det ville jeg elsket, sier hun, og tror hennes appell kan forklares med oppveksten i et mindre priveligert strøk av New York - langt fra luksuslivet hun gjorde narr av i «Clueless»:

- Jeg er villig til å gjøre narr av meg selv. Om noe, viser det folket at jeg er mer lik dem enn de tror. Hvem kan være til å representere folket enn noen fra South Bronx? Jeg kom fra ingenting. Jeg forstår hva det er jeg snakker om, sier hun.