Hun tar «ærlige selfies» ett skritt videre

- Ville overvinne frykten for å bli fotografert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten om hva som er et sunt skjønnhetsideal er evig aktuell.

«Vi vil ikke ha kunstige damer mer. Vi vil ha ekte kropp,» var mottoet for Facebook-kampanjen «Ektekropp», som i forrige uke oppfordret til shoppe-boikott.

Ekte kropp, samt en god dose selvironi, leverer den finske kunstneren Iiu Susiraja i sine selvportretter. Hun har gjort vrengebildet av den tradisjonelle selfien til sitt spesialfelt, og opplever stor interesse for fotokunsten sin.

- Da jeg hentet mitt første digitalkamera på postkontoret i 2007, var de første bildene jeg tok selvportretter. Jeg følte meg redd for å bli fotografert, og ville overvinne denne frykten, forklarer Susiraja når Dagbladet spør hvordan prosjektet startet.

- Selfies kan ødelegge deg Nå har Susiraja publisert smått absurde selvportretter i flere år. 39-åringen tror forvirring er den vanligste reaksjonen i møte med bildene hennes.

- De som ser bildene får ofte motstridende følelser. De vet ikke om de burde le eller tolke dem seriøst. Men de negative reaksjonene jeg har fått, dreier seg mest om fototekniske detaljer, ikke innholdet, sier Susiraja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer