<strong>MITTILINI:</strong> På torget langs havna i Mittilini, hovedstaden på Lesbos, står denne vakre statuen av Sappho, med lyren over skulderen. Hennes lyre er opphav til ordet lyrikk. Hun er ellers sparsomt brukt i den lokale turismen. Men utlendinger feirer henne. Foto: FREDRIK WANDRUP
MITTILINI: På torget langs havna i Mittilini, hovedstaden på Lesbos, står denne vakre statuen av Sappho, med lyren over skulderen. Hennes lyre er opphav til ordet lyrikk. Hun er ellers sparsomt brukt i den lokale turismen. Men utlendinger feirer henne. Foto: FREDRIK WANDRUP Vis mer

Ideer

Hun tilhører verdenslitteraturens høyest vurderte diktere, til tross for at svært lite er kjent om henne

For 2600 år siden var to store diktere aktive på Lesbos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PLOMARI: Hver sommer, det samme eventyrlige syn fra min ferieterrasse: Egeerhavet, dypt under meg, med en overflate stram som et laken, strukket av usynlige guder. Farger og mønstre skifter stadig form og farge, fra sølvhvitt til blyblått.

Vinden øker, og havet brytes i titusener skummende bølgetopper, som små, hvite flammer. I den klare lufta skimtes øyer og fastland langt borte; drømmesyn under den skarpe sola.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer