Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«All The Money In The World»

Hun tjente 80 dollar dagen, mens han dro inn millioner

Enorme lønnsforskjeller mellom Michelle Williams og Mark Wahlberg.

SJOKKERENDE LØNNSSPRIK: Mark Wahlberg og Michelle Williams spilte mot hverandre i filmen «All The Money In The World,» som ble delvis spilt inn på nytt etter Kevin Spacey-skandalen. Foto: NTB Scanpix
SJOKKERENDE LØNNSSPRIK: Mark Wahlberg og Michelle Williams spilte mot hverandre i filmen «All The Money In The World,» som ble delvis spilt inn på nytt etter Kevin Spacey-skandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens likestillingskampen nådde kokepunktet under årets Golden Globe-galla, virker det som det er langt igjen til lik lønn mellom kvinner og menn i Hollywood.

ERSTATTET: I november ble det kjent at Kevin Spacey klippes ut fra den nye filmen «All the Money in the World» etter flere anklager om seksuell trakassering. Regissøren valgte Christopher Plummer til å overta rollen som J. Paul Getty. Nå er den nye traileren klar. Vis mer

Etter nyinnspillingen til den skandaleomsuste filmen «All The Money In The World», der Kevin Spacey (58) ble klippet bort og erstattet med Christopher Plummer (88), tjente Michelle Williams (37) under én prosent av det Mark Wahlberg (46) tjente, til tross for at hun hadde større rolle enn ham selv. Det skriver blant andre Daily Mail.

- Fikk 80 dollar dagen

Nyinnspillingen av filmen tok bare ti dager. Men mens Wahlberg kunne cashe inn rundt to millioner dollar, altså rundt 16 millioner kroner, for ekstrajobben, fakturerte Williams 80 dollar dagen - rundt 650 kroner. Dermed satt hun igjen med totalt rundt 6500 kroner for jobben.

Williams, som er singel mamma, og reiste til Roma under Thanksgiving for å gjøre ny-innspillingen, tjente eksakt 0,04 prosent av det Wahlberg gjorde. Likevel var det den tidligere «Dawson Creek» -skuespilleren som mottok en Golden Globe nominasjon for rollen.

STORFILM: Her er Andrea Piedimonte Bodini, Michelle Williams, Mark Wahlberg i en av scenene fra filmen «All The Money In The World.» Foto: NTB Scanpix
STORFILM: Her er Andrea Piedimonte Bodini, Michelle Williams, Mark Wahlberg i en av scenene fra filmen «All The Money In The World.» Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespiller Jessica Chastain var raskt ute og twitret om urettferdigheten. Hun etterlyste at noen skulle komme med en forklaring til den oppsiktsvekkende nyheten.

- Ville jobbe gratis

Williams uttalte flere ganger i intervjuer, blant annet til LA Times, at hun hadde gått med på å jobbe gratis på nyinnspillingen for å støtte opp om avgjørelsen om å bytte ut Kevin Spacey.

Spacey fikk sparken fra filmen etter at hans påståtte uanstendige oppførsel med mindreårige gutter ble kjent.

Lønnen Williams mottok, ble derfor bestemt etter dagsraten til italiensk skuespiller-fagforenings bestemmelser.

ERSTATTET: I november ble det kjent at Kevin Spacey klippes ut fra den nye filmen «All the Money in the World» etter flere anklager om seksuell trakassering. Regissøren valgte Christopher Plummer til å overta rollen som J. Paul Getty. Nå er den nye traileren klar. Vis mer

- Står sammen i Hollywood

Under Golden Globe på søndag gjorde Williams som mange av de andre stjernene, og tok med seg en date som er involvert i kvinners rettigheter.

Tarana Burke var selve drivkraften bak #MeToo-kampanjen.

Michelle Williams har også uttalt at hun er stolt av å være en del av «Time's Up»-bevegelsen, som har fått mye omtalte i det siste.

Fondet, som er skapt av over 300 mektige kvinner i filmbransjen, har som mål å gi finansiell støtte til ofre for seksuell trakassering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!