Hun tok knekken på Thomas Giertsen

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): - Det smalt noe så hemningsløst da armen knakk, og Thomas Giertsen vred seg i smerte, sier Bård Kleppe (24), artistansvarlig ved utestedet Vaskeriet.

- Jeg tok litt i - styrken ligger til familien, forklarer Irene Mørkestøl (29), ulykkelig håndbryter. Irene Mørkestøl er kvinnen som satte Thomas Giertsen på plass.

- Det er ikke så lett å ta ham verbalt, unnskylder Mørkestøl seg med.

- Det er helt feil at jeg er bodybuilder, men jeg liker å trene, og er i helsestudio tre-fire ganger i uka.

Hun hadde ingen planer om å bryte håndbak da hun dro til utestedet Vaskeriet sammen med venner for å se Thomas Giertsen.

- Han sa at han var i så god form at han mente han kunne ta hvilken som helst dame i salen i håndbak. Da sa jeg bare nei. Han sa: «Kom igjen, da!» Jeg gikk opp på scenen, og vi ryddet et bord.

Mørkestøl forteller at de brøt litt forsiktig først for å måle styrken på hverandre.

- Det var jo krefter i ham, så jeg tok litt i. Etter hvert kjørte jeg bare på for jeg ville jo helst vinne, og da skjedde det.

Ektemannen Geir Mørkestøl (35) opplyser at han ikke har for vane å bryte med kona.

- Vi brøt håndbak for noen år siden, og da vant jeg. Men hun er sterk. Det ligger i genene, mener han.

Dagens show avlyst

29-åringen synes det er leit at hun ødela for mange som ville se showet ferdig. Dagens show er avlyst på grunn av uhellet.

- Det var bare ti minutter igjen, og det var et kjempebra show. Det er synd at folk ikke får se det, sier hun.

Fredag kveld dro hun til sykehuset med en bukett roser til Giertsen for å ønske ham god bedring. Men da var legene i full sving med å kartlegge hva som hadde skjedd med komikerens overarm.

- Men jeg fikk gitt buketten videre til hans medhjelpere.

Artistansvarlig denne kvelden, Bård Kleppe, forteller at han kjørte Thomas Giertsen til akuttmottaket på sykehuset.

- Stygt brudd

- Det smalt noe så hemningsløst da armen knakk. Han brøt med høyre arm og holdt mikrofonen i venstre, så alle hørte bruddet. På røntgenbildene så det ut som om overarmen hadde knekt av som en grein. Legene sa at det ikke var rart at han skrek, for bruddet så ikke pent ut. Musklene hadde visstnok dratt seg sammen, og det hele måtte dras på plass.

Kleppe forteller at Giertsen forandret seg fra artist til privatperson med det samme uhellet skjedde. - Slik forsto vi at det var alvorlig og ikke bare et stunt, forklarer Kleppe.

Ved 04-tida natt til i går ble Giertsen operert. Kleppe forteller at Giertsen var irritert på seg selv i etterkant av showet.

- Han var sint på seg selv fordi han i det hele tatt hadde dratt spøken. Han sa at han i utgangspunktet ikke hadde tenkt til å utfordre kvinnene i salen til å bryte håndbak.

Han understreker at det ikke virket som om Giertsen var sint på kvinnen han brøt håndbak med.

Thomas Giertsen lå går kveld fortsatt på sykehuset i Kristiansand, men bookingansvarlig Christina Bjerkaas sier at han er ved godt humør.

KRAFTIG MØTE:</B> Irene Mørkestøl brøt håndbak med Thomas Giertsen så armen hans brakk.