Hun vant Oscar, men får hun Bragepris?

Torill Kove blant de nominerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i år stakk Torill Kove av med en Oscar-statuett for animasjonsfilmen «Den danske dikteren». Nå er bildeboka nominert til Bragepris i kategorien «Barne- og Ungdomsbøker».

I begrunnelsen for nomimasjonen skriver fagjuryen:

- En underfundig og humoristisk bildebok om noen av livets mange tilfeldigheter. På mange måter er dette en dannelsesreise som tar for seg de store spørsmål og viktige moralske valg i livet. (...) Enkle, naivistiske og utrykksfulle bilder støttes opp av en tørrvittig og elegant ironisk forteller.

Kove konkurrerer om prisen med Marvin Hallerakers «Høyt over husene», Linn T. Sunnes «Happy» og Sigbjørns Mostues «Krakens gap. Alvetegnet III».

I år er prispotten økt til fra 50 000 til 75 000 kroner.

Brageprisen har blitt delt ut av stiftelsen Den Norske Bokprisen, med Den Norske Forleggerforening som sekretariat, siden 1992. Hvert år deles det ut fire priser i klassene skjønnlitteratur, barne-og ungdomslitteratur, sakprosa og åpen klasse, som varierer fra år til år.

I år er den åpne klassen tilegnet sakprosa for barn. Det deles også ut en særegen hederspris under prisutdelingen 15.november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer