«Hun var litt rar, hun ville ha Julians oppmerksomhet»

Nå kommer den første norske Wikileaks-boka med hele historien om voldtektsanklagene mot Julian Assange.

HETT BOKEMNE: Den detaljerte historien om Wikileaks-grunnlegger Julian Assange blir for første gang å lese i en norsk bok. Her fra et seminar i Stockholm i forkant for voldtektsanklagene. Foto: Bertil Ericson / Scanpix
HETT BOKEMNE: Den detaljerte historien om Wikileaks-grunnlegger Julian Assange blir for første gang å lese i en norsk bok. Her fra et seminar i Stockholm i forkant for voldtektsanklagene. Foto: Bertil Ericson / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at han sto bak massive lekkasjer med hemmelige dokumenter fra Afghanistan, Irak og USAs diplomati, har Wikileaks-grunnlegger Julian Assange selv opplevd lekkasjer om voldtekts- og overgrepsbeskyldningene i Sverige.

Mandag kommer den første norskspråklige boka til bokhandlerne. Den uautorisert biografien «Julian Assange: Kampen for Sannheten» utgitt på Vendetta Forlag i Norge tar for seg Assanges hemmelighetsfulle liv fra de første lekkasjene til de svenske voldtektsbeskyldningene.

Navngir kvinnene «Sommeren 2010 var avgjørende for WikiLeaks. I august da Julian ble beskyldt for å angivelig ha voldtatt to kvinner i Sverige, fikk teamet panikk. Hva ville dette bety for WikiLeaks?»

Boken går inn på detaljene rundt beskyldningene til de to svenske kvinnene, som forøvrig navngis. Ingen norske medier har hittil navngitt de to kvinnnene.

I den uautoriserte biografien framkommer få nye opplysninger, men går inn på detaljene om det mye omtalte kondomet som skal ha sprukket. Det beskrives også i detalj hvordan han møtte den andre kvinnen da han holdt et foredrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.