Du leser nå Dagbladet Pluss

Hun varsler en ny masseutryddelse i en bok som har tatt USA med storm

- Hører du på republikanerne, tror du at du er i et galehus, sier suksesforfatter Elizabeth Kolbert.

DYSTER FRAMTID: Forfatter Elizabeth Kolbert tegner et dystert og realistisk bilde av framtida i boka «Den sjette utryddelsen», som nettopp kom på ut på norsk. Dagbladet traff henne hjemme i Williamstown i Massachussets i USA. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
DYSTER FRAMTID: Forfatter Elizabeth Kolbert tegner et dystert og realistisk bilde av framtida i boka «Den sjette utryddelsen», som nettopp kom på ut på norsk. Dagbladet traff henne hjemme i Williamstown i Massachussets i USA. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer

WILLIAMSTOWN (Dagbladet): I et koselig lite hus på landsbygda i Massachussetts bor journalisten og forfatteren Elizabeth Kolbert sammen med ektemannen og tre sønner. Fra det avsidesliggende stedet har hun med boka «Den sjette utryddelsen» fått store deler av USA til å få opp øynene for hvordan menneskeheten er i ferd med å skap en nyt masseutryddelse.

Den femte og foreløpig siste skjedde da en asteroide utryddet dinosaurene for 65 millioner år siden.

- Det er mulig at selv folk som lever i dag, kan se noen temmelig betydelige endringer i verden som ikke vil være hyggelige i det hele tatt, sier Kolbert til Dagbladet og setter kaffekoppen ned på kjøkkenbordet.I boka beskriver Kolbert hvordan menneskeheten i et forrykende tempo tar livet av art etter art gjennom klimaendringer, forsuring av havene, nedhogging av skog, forflytning av arter gjennom internasjonal skipstrafikk, og gjennom overfiske og jakt på truede arter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.