Anmeldelse Film «Shadow in the Cloud»

Hun vet dette er latterlig

Men det hjelper ikke «Shadow in the Cloud».

Publisert

FILM: «Shadow in the Cloud» er en film som vet utmerket godt at den er fullstendig latterlig. Når du som ser på undertrykker et fnis selv om hovedrolleinnehaver Chloë Grace Moretz på ingen måte fniser, er det likevel med en klar fornemmelse av at både hun og regissør Roseanne Liang egentlig også ler litt inni seg. Men så har det seg slik at en film som vet at den er absurd, like fullt er absurd. Selvinnsikten kan redde noe, men ikke alt.

Gremlins i luften

Annen verdenskrig raser, får vi beskjed om, men det er lite som vitner om virkelig krig og død inne i det åpenbare greenscreenstudioet der «Shadow in the Cloud» er laget. Over det som liksom skal være en flyplass går piloten Maude (Moretz) med en stor veske med topphemmelig innhold over skuldra.

Hun får sitte på over Stillehavet med et fly fylt av et kobbel av mannssjåvinistiske bros, som plasserer henne i kuletårnet, der hun må sitte og høre på sexvitsene deres over sambandet. Men Maude får snart andre problemer, og de inkluderer fiendtlige japanske fly, forvokste gremlins (ja, gremlins), og utfordringen å klatre på undersiden av et fly som er i lufta og under angrep, med leppestiften på plass og håret så vidt viftende i brisen. På et tidspunkt kommer det også en sprell levende baby inn i bildet.

Klaustrofobisk

Det er et øyeblikk der «Shadow in the Cloud» har noe for seg. Når Maude sitter fanget i det bitte lille kuletårnet, og aner farer i luften rundt seg men er usikker på om hun bør si det til den brølende guttegjengen på den andre siden av døra, er det noe tett og klaustrofobisk over det hele.

Når den samme gjengen aner at historien Maude har fortalt dem kanskje ikke stemmer helt, og prøver å fritte det ut av henne over sambandet, kunne det blitt et kompetent mysterium. Men så tar det hele av i alle retninger, og selv om det er meningen, er det ikke så gøy som de involverte i denne forvokste C-filmen tror.

«Shadow in the Cloud»

Action/grøsser

Regi: Roseanne Liang
Skuespillere: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson
Premieredato: 5. februar 2021
Aldersgrense: 12 år
Orginaltittel: «Shadow in the Cloud»

«Denne filmen vet den er latterlig. Men det hjelper ikke»
Se alle anmeldelser

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer