Hun vil få leserne til å tenke «Herregud, hva holder vi på med?»

Møt Dagbladets nye lørdagsspaltist.

NY SPALTIST: Forfatter og skribent Agnes Ravatn er Dagbladets nye lørdagsspaltist. - Dette er en av de beste spalteplassene i norsk presse, så jeg tar dette veldig alvorlig. Jeg har ligget våken og tenkt på hva jeg skal skrive om, sier hun. Foto: Anita Arntzen
NY SPALTIST: Forfatter og skribent Agnes Ravatn er Dagbladets nye lørdagsspaltist. - Dette er en av de beste spalteplassene i norsk presse, så jeg tar dette veldig alvorlig. Jeg har ligget våken og tenkt på hva jeg skal skrive om, sier hun. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Dette er en av de beste spalteplassene i norsk presse, så jeg tar dette veldig alvorlig. Jeg har ligget våken og tenkt på hva jeg skal skrive om, sier Agnes Ravatn (30).

Forfatteren og skribenten er Dagbladets nye lørdagsspaltist, og skal rullere på kommentarplass med Knut Nærum, Cathrine Sandnes og Kjetil Rolness. En oppgave hun går løs på med en viss ærefrykt.

• Les dagens kommentar fra Ravatn: «Boligkjøp i Neverland».

Falske behov Men hun er langt fra noe ubeskrevet blad selv. Nylig fikk hun Arne Hestenes' journalistpris for tekstene sine, der hun ifølge juryen «ser, og setter ord på, slikt som andre ikke ser», gjerne med en god porsjon selvironi.

- Det er mye god kommentarjournalistikk i Norge, men jeg savner ofte «a good read»: Noe litterært, gjennomtenkt og gjennomtygd, en overraskende og kanskje morsom leseropplevelse, sier hun, og forteller at hun liker ekstra godt å skrive tekster som får leserne til å tenke «Herregud, hva holder vi på med?».

- Det kan dreie seg om kjøpekraft, forfengelighet, slike ting. Vi er en ekstremt overprivilegert befolkning, som konsekvent gjør veldig dumme valg fordi vi har mulighet til det. Falske behov er kanskje en kjernesak hos meg. I helga var jeg på kino, og så 250 ansiktsopererte kvinner på 60 år, som så ut som de var 35. Det er vanskelig å være den eneste ikke-ansiktsopererte i nabolaget sitt, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer