Hun vil forandre verden, han vil feie over flest mulig

Anbefales på det varmeste.

MANGFOLDIG: Britiske David Nicholls har skrevet tre romaner. Han er også skuespiller og manusforfatter, blant annet til den populære TV-serien "Kalde føtter". Foto: Joss Barratt/Stay Still Ltd
MANGFOLDIG: Britiske David Nicholls har skrevet tre romaner. Han er også skuespiller og manusforfatter, blant annet til den populære TV-serien "Kalde føtter". Foto: Joss Barratt/Stay Still Ltd Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: 15 juli 1988. Noen og tjueårige Emma og Dexter ligger i sengen i Emmas nokså forsofne hybelleilighet i Edinburgh. De to traff hverandre dagen før på avslutningsfesten på universitetet.

Emma Morley er fra Nord-England, og stolt av å være fra arbeiderklassen. Hun er vakker, men prøver å skjule det bak briller og praktiske klær. Emma vil skrive, og har en drøm om å forandre verden. I hvert fall litt av den.

Dekadent overklassegutt Emma har alt, bortsett fra selvtillit. Det har Dexter Mayhew i overmål. En filmstjernevakker overklassegutt hvis fremtidsvyer består i å bli berømt for et eller annet, og å feie over flest mulig kvinner.

De to tilbringer dagen sammen. Hun er motvillig tiltrukket av ham, så tiltrukket at hun hele tiden skjeller ham ut for å være dekadent overklassegutt.

Han er motvillig tiltrukket av henne, men nervøs for å bli involvert i noe: «Best å snike seg rolig ut, og ingen gjenforening. Komme seg videre, se fremover. Massevis av ansikter der ute.» Slik møter vi hovedpersonene i David Nicholls roman «En dag», som er valgt ut til hovedbok i Bokklubben Nye Bøker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer