Hund som accessoir

Gjør antrekket komplett.

Du trodde kanskje accessoirer strakte seg til perler, vesker og lekre små skjerf? Neida, nå skal antrekket gjøres komplett med fire bein, pels og bjeffing, og kreve morgentur i parken.

Ikke nok med det, de skal helst være kledt i Hennes og Mauritz' nye kolleksjon for hunder. Den ble lansert i går ettermiddag, og tar sikte på de minste av arten.

Ideén ble unnfanget i Stockholm, der kjedens designere lot seg merke med en ny trend: stadig flere unge jenter anskaffer seg små hunder. Sånne de kan bære under armen.

- Ja, så har de lyst på litt klær til dem, da, sier H&M Norges markedssjef Helene Webster til Dagbladet.no

Ingen stor kolleksjon dette. Tispene kan velge i en liten, rød regnfrakk med hette og prikkete fsr, og en rødprikkete matchende topp. Hannhunden har tilbud om nylonjakke med broderi på ryggen, og grå sweatshirt med trykk.

Men det stopper ikke der. Også hunden skal ha accessoirer, for eksempel i form av morsomme halsbånd. Hvis den lille blir sliten av å gå, eller kald på potene, kan du putte den i en skulderbag som er designet for formålet. OBS: Må unngås hvis din utvalgte firbente venn for eksempel er St. Bernhard

- Alt er beregnet på de minste hundene, sånne små som gjerne står og skjelver litt. De bør ikke være over 5 kilo, advarer Webster. Hun har ingen betenkeligheter med å lansere denne kolleksjonen, og påpeker at også de store motehusene fører moteklær for firbente.

- Så dette er noe dere har dere tenkt til å fortsette med?

- Nei, det er nok mer som en trend for sesongen.

- Og du har selv planer om å anskaffe deg hund?

- Nei, absolutt ikke. Det tar tid med sånne, sier Webster.

Så er det bare å håpe hunden ikke havner samme sted som kjolen fra i fjor.

Dyrebeskyttelsen synes ikke gimmicken til kleskjeden er spesielt problematisk.

- Så lenge dyrene ikke fremstilles på en måte som nedverdiger og latterliggjør dem, eller hemmer bevegelsesfriheten. Vi ser at det i enkelte tilfeller også kan være gunstig med klær på dyr, for eksempel hvis de har lite pels, sier saksbehandler Gunda Ruud i Dyrebeskyttelsen til Dagbladet.no

RØD REGNFRAKK: For hunder som ikke liker å bli våt.
ENGEL I HVITT: Hundefashion.