Hundeliv på Løkka

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I mangfoldet av spenningsbøker for barn velger Trond Brænne å satse på den klassiske slitne etterforskeren med livsvisdom, lurvete utseende og hjerte av gull. Brænnes morsomme grep er å overføre denne sjangeren til dyrenes underverden i storbyen. Nå kommer bok nummer to om den godlynte løshunden Bob; «Rottene kommer». Rundt vår helt på Grünerløkka myldrer det av mus, grevlinger, katter, skjærer - og rotter! Det er de som er fienden, anført av et kattedigert utyske av en feiting, Keiseren.

Stor oppfinnsomhet

Brænne skriver utrolig lekent og muntert. Det er morsomt å lese en forfatter som tilsynelatende har så lett for det. Han utviser stor oppfinnsomhet når det gjelder å etablere et komplett dyresamfunn. Det tegnes naturlig og elegant ved hjelp av klare paralleller til de tobeintes sosiale liv, men uten at Brænne roter seg bort i å problematisere hva som er menneskenes plass oppi alt dette. Kontakten med menneskene begrenses til noen rampete smågutter - det er de som registrerer byens små kryp, om ikke alltid med like gode hensikter.

Fornøyelig

Som tilfellet er med sjangerbaserte krimhistorier, er det i perioder av boka mye stemning og litt lite handling. Det tar egentlig først av når han ved en tilfeldighet blir med på fest i kattens kunstnerkoloni på Frysja. Det er minken Mingus O'Rourke, opprinnelig irsk, som uventet dukker opp av Akerselva, og lokker ham med seg. Det ligger en smule antiklimaks i avslutningen av boka, fordi den aggressive konflikten som er bygd opp løser seg litt for lett. Men det ødelegger ikke inntrykket av en svært fornøyelig bok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer