Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hunder snuser fram ulovlige DVDer

Menneskets beste venn kan bli DVD-piratenes verste fiende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): The Motion Picture Association of Amerika (MPAA) har de siste årene jobbet hardt for å bekjempe mot piratkopierte filmer på DVD. Torsdag lanserte de sitt hittil nyeste våpen i denne krigen: De to hundene Lucky og Flo.

Hundenes jobb er å snuse seg fram til DVD-plater som blir forsøkt smuglet inn i landet. Håpet er at de kan stoppe større partier av DVDer som bringes inn i landet til kopieringssentraler, skriver Reuters.

Deprimerende regnestykker ligger bak MPAAs kampanje: Organisasjonen, som representerer de største filmstudioene i USA, hevder at piratkopiering av filmer, TV-show og DVDer koster dem over seks milliarder dollar, eller om lag 40 milliarder kroner. Av dette tallet ble omtrent 16 milliarder tapt på kopiering av filmer til DVDer eller video-CDer.

Men de to DVD-hundene skal ikke begynne å jobbe med en gang. Først skal de sendes på en verdensturne til storbyer som Hong Kong og Singapore. Deres evne til å lukte seg fram til DVDer skal også vises frem i USA, Storbritannia og Mexico, og Hollywood er selvfølgelig et planlagt besøkssted.

SNUSER OPP: Hunder i politiets tjeneste brukes vel oftest til å snuse frem narkotika, men nå kan også DVD-pirater bli felt av en skarp nese.