Hundestjernene hedret i London

Filmbransjens største hundestjerner får sin egen «Walk of Fame» i London.

(Dagbladet.no): Lassie, Gromit og Hogg fra Harry Potter-filmene er blant hundene som har fått plass på en hedersplakett i London.

Mandag ble den avduket i Battersea Park rett sør for Themsen, rett ved Battersea Dogs’ Home, Storbritannias berømte kennel for herreløse hunder.

- Hunder spiller en veldig viktig rolle i våre liv, gjennom selskapet og den uforbeholdne kjærlighet de gir oss. Dette har filmindustrien sett, og antallet av denne typen filmer som er billettsuksesser, viser at folk generelt har stor kjærlighet for hunder, sa Caroline Kisko i kennelklubben ifølge AFP.

Også Toto fra «Trollmannen fra Oz» er blant de som ble valgt ut av en finalegruppe på 15, sammen med Bobby fra «Greyfriars Bobby: The True Story Of A Dog», Bullseye fra «Oliver!» og Chance og Shadow fra «Homeward Bound»-filmene.

Hooch fra «Turner og Hooch» og Tintins kamerat Snowy var blant dem som derimot ikke fikk plass i London. Det fikk heller ikke Pongo og Perdita fra «101 dalmatinere» eller noen av vofferne i «Lady og landstrykeren».

På USAs «Walk of Fame» i Hollywood er det ifølge NTB funnet plass til tre hunder.

Lassie, Rin Tin og schæferhunden Strongheart pryder stjerneparaden, der sistnevnte er en av de aller første firbeinte skuespillerne som opptrådte på film.

HEDRES: Gromit fra Wallace og Gromit-filmene hedres i sitt hjemland. Foto: FILMWEB
HEDRES: Gromit fra Wallace og Gromit-filmene hedres i sitt hjemland. Foto: FILMWEB Vis mer
HEDRET IGJEN: Den amerikanske filmhelten Lassie.
HEDRER LASSIE: Collieren Sophie avbildet ved siden av plaketten tilegnet Lassie i Battersea Park i London.