Hundre ordreiser til andre stasjonar

Hjarta og fisken, månen og songen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Dei siste bøkene til Einar Økland, «Etter Brancusi», «Poetiske gleder» (tenk å sleppe unna med å kalla ei diktsamling for det!) og «Krattet på badet», er reine juvelar når det gjeld bokbunad.

Dei små biletmessig utnytta tekstfragmenta på omslaget og den reinslege kjensla bøkene gjev totalt. Det er ei glede i seg sjølv. Bøker som udiskutabelt er vakre gjenstandar i rommet.

Glød og forstand

Når så innhaldet, med formmessig gjennomarbeidde dikt på kvar side, på eit knudrete øklandsk vis tek opp gjenkjennelege og vesentlege opplevingar med eit alvor som oftast har eit glimt i auga, eller ein annan uventa stad, så kan ein lena seg, nei, ikkje tilbake, men framover, og lesa med glød og forstand.

Dikta utvidar tonen til noko udefinerbart sympatisk eller frekt, og vekslinga med prosainnlegg skapar ein variasjon og ei krattaktig kjensle av fortetta overflod. Tekstane omskapar på ein nedskrapt og ujålete måte våre mest kvardagslege tankar og gjerningar til litteratur, og me sit der med ei skattekiste som kan visa seg å ha minst ein lurebotn.

STOR SONG

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer