Hundre prosent halal

Nå må homofile muslimer i Norge slå tilbake, hardt mot hardt. Vi er mennesker, ikke syke dyr.

HOMOFILI: Kaltham Alexander Lie krever eierskap til islam og utfordrer de konservative religiøses mantraer. Foto: Manan Vatsyayana / AFP / NTB Scanpix
HOMOFILI: Kaltham Alexander Lie krever eierskap til islam og utfordrer de konservative religiøses mantraer. Foto: Manan Vatsyayana / AFP / NTB ScanpixVis mer
Debattinnlegg

I dette innlegget ønsker jeg å oppsummere hva de konservative muslimske miljøene i Norge og Islam Net mener om homofili. De vil at vi homofile muslimer skal forstå at vi er syndere, at vi er syke i vårt indre, at satan bor og herjer i oss og at sjelen vår er full av skitt. De framstiller homofili som en skade som kan ha oppstått, for eksempel ved at vi ble misbrukt i vår barndom.Disse tingene er det ikke lenge siden Islam Net uttalte. Det er først hvis homofili muslimer erkjenner at islam Nets versjon er korrekt, og godtar den, at vi kan aksepteres. Islam Net står på trygg, muslimsk grunn. For en stund tilbake mente Islamsk Råd Norge at homofili kan medisineres med Koranen. De mente faktisk at det finnes flere metoder som kan gjøre homofile muslimer "friske". Jeg spør både Islamsk Råd Norge og Islam Net: Hva er metodene?

Metodene vi hittil har opplevd er at Islam Net utnytter homofile muslimer som sliter med sin legning. En del homofile forteller at de blir plaget, forfulgt og trakassert når de er i moskeene for å praktisere sin religion. Ikke alle homofile muslimer har kompetanse om sin religion, eller om sine rettigheter her i Norge. Mange av disse homofile muslimene har lav selvtillit og er veldig svake overfor familiens holdninger.Mange unge og gamle homofile reagerer positivt på konservative religiøses ord. Vi muslimer er veldig stolte av både islam, vår kultur og våre tradisjoner. Det er nettopp dette som konservative religiøse og Islam Net spiller på. Mange homofile muslimer holder fast ved sin religion og de er veldig stolte av den, men blir ofte fortalt at vi ikke hører til islam fordi vi er homofile. Ved å holde tilbake respekt og ved å framheve at Gud og profeten Muhammed ikke godtar homofili, gjør imamene homofile sårbare.

Jeg vet om homofile muslimer som har begått selvmord eller blitt gale. Jeg vet også at en del homofile har forlatt Norge for å redde eget liv og om andre som vurderer å gjøre det. Jeg var selv nær ved å begå slike dette. Men nå må homofile muslimer i Norge slå tilbake, hardt mot hardt. Vi er mennesker, ikke syke dyr.

Kaltham Alexander Lie

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.