Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hunger Games»-stjerna Sam Claflin følte seg som et stykke kjøtt

- Kroppspress kan være like ille for menn. 

DRAMA: Trailer på filmen «My Cousin Rachel». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med The Sydney Morning Herald gjengitt i Entertainment Weekly forteller den britiske skuespilleren Sam Claflin (30) om kroppspress og skam - for menn.

Sam Claflin, kjent fra «The Hunger Games»-filmserien side om side med blant andre Jennifer Lawrence, sier at han er «blitt usikker» etter å ha blitt utsatt for kroppsfiksering, og at han har følt på kroppsskam og kroppsfokusering på filmsett.

- Et stykke kjøtt

- Jeg husker en jobb da jeg måtte dra av meg skjorta og filmfolkene tok tak i sideflesket mitt og sa: «du må gå ned i vekt».

PREMIEREKLAR: Rachel Weisz og Sam Claflin i det britis-amerikane dramaet «My Cousin Rachel».
PREMIEREKLAR: Rachel Weisz og Sam Claflin i det britis-amerikane dramaet «My Cousin Rachel». Vis mer

- De andre gangen det skjedde, følte jeg meg som et stykke kjøtt, sier Claflin til avisa.

Filmstjerna som også er kjent fra «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides» og «The Riot Club», er klar med filmatiseringen av den britiske forfatteren Daphne du Mauriers roman «My Cousin Rachel» i regi av Roger Michell.

- Menn snakker ikke om det

Den mannlige skuespilleren usikkerheten og kroppsskammen han føler når han står overfor produksjonspersonalet, er lik den kvinnelige skuespillere opplever og føler, mener han.

- Jeg har lest i et intervju nylig, og jeg tror det er helt sant: Menn har det like ille, nesten - men vi snakker aldri om det, sier Claflin.

Han mener at det ikke var noe problem før, og henviser til en hårete James Bond uten «six pack». Claflin forteller at han opplever angst når han må kle av seg.

- Vi menn opplever det neppe så ille som det kvinner gjør. Men jeg har tilbrakt timer i treningsstudioer og ikke spist noe særlig på flere uker for å oppnå det jeg tror filmprodusentene vil ha, sier Claflin.

Hele Norges coronakart