Hurra for deg!

Anne-Cath. Vestly er bestemora til Knerten. Det vet barna i Bøler barnehage. De vet også at hun fyller 80 år i dag, og da fortjener hun en bursdagssang.

- Hun der Anne-Cath.-dama er mammaen til Ole Aleksander. Han gjør mange rampestreker, som hun skriver om i en bok. Den boka har jeg lest. Og så har jeg sett Ole Aleksander både på kino og barne-tv, sier Simen (6) stolt.

Fire-, fem- og seksåringene på avdeling Bamsebo dro nemlig til byen i høst for å se filmen om Ole Aleksander. Men de kjenner andre figurer fra Anne-Cath. Vestlys verden også:

- Knerten, roper Anja begeistret, og et bablende kor av fortellinger om Knerten bryter løs.

- Han er en trepinne som kan snakke.

- Og Anne-Cath.-dama er bestemora hans.

- Og så bader han i søledammer.

Stolt bydel

Bøler barnehage ligger like ved hjemmet til Anne-Cath. Vestly, og hun har flere ganger vært på besøk. Da hun fylte 70, laget alle barna i barnehagen tegninger til henne, som de leverte på døra. På veggen i Bamsebo henger takkekortet fra Anne-Cath.

- Vi er stolte av Anne-Cath. Vestly her på Bøler. Hun har flere ganger vært her i barnehagen og hatt eventyrstund for barna, forteller Bente Gustavsen, som er leder for Bamsebo.

- Historiene til Anne-Cath. går rett hjem hos ungene i denne alderen. Det er aldri noe problem å holde på konsentrasjonen når vi leser om Knerten, tilføyer pensjonert førskolelærer Solveig Moen.

Trang bursdag

Ungene deler villig vekk sin kunnskap om Vestly-figurene.

- Ole Aleksander, vet du, han hadde bursdag, vet du, og så kom det så mange barn at det ikke ble plass, så de måtte gå ut, beretter Simen.

- Og Knerten skulle gifte seg, fniser Line.

- Og langt inne i skogen bor de åtte ungene. Sammen med Ovnsrøret, opplyser Vilde.

Jo da, tredje generasjon Anne-Cath. Vestly-fans er like oppdaterte som foreldrene og besteforeldrene. Og mormor er fortsatt redd for toget.

HYL(L)ER: Ungene i avdelingen Bamsebo i Bøler barnehage vil gjerne være med og hylle Anne-Cath. Vestly. (bildet under)