Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Hurra for gammel dansk

STOCKHOLM (Dagbladet): Det var ingen utslåtte jenter som møtte Dagbladet etter ellevteplassen i Eurosong i går kveld. De skålte for gammel dansk, og gratulerte Olsen Brothers med seieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det spiller ingen rolle om vi kom på første eller siste. Vi gjorde vårt beste. Vi har bare registrert det bookmakerne har sagt om oss om hvor høyt vi var på listene. Det er det europeiske folket som bestemmer, sa jentene i kaoset i Globen.

Skalv i knærne

- Nå er vi svette under armene og skal bare skifte og feste hele natta, sa jentene, som syntes det var fint at danskene vant.

Charmed var heltent da de gikk ut som nummer åtte i finalen i går kveld.

- Det største vi noen gang har opplevd. Da vi gikk på scenen, skalv vi i knærne, men det gikk helt strålende, sa de.

Lykkelig over at hele EuroSong 2000 er over, møtte Charmed-jentene Oddrun Valestrand, Monica Nygård og Hanne Haugsand pressen etter at lampene var slått av og showet over. Hjulpet fram av over 13000 feststemte publikummere, fikk jentene luft under vingene. Det begynte litt stivt, men løsnet underveis. Men jentene er ikke enig i det?

- Nei, ærru gæren. Det gikk helt strålende. Og vet du hva, helt siden jeg var liten har jeg drømt om å få oppleve en så enorm applaus som da vi gikk inn på scenen og sto med ryggen til salen. Jeg trodde jeg skulle begynne å grine.

Kjempestemning

Det siste døgnet før finalen avlyste de alle avtaler, og bare ladet opp til finalen. Jentene var utslitte etter et maraton med prøver og mediefokus.

- Vi slappet av. Oddrun og jeg har sittet på hotellrommet i hele dag og lekt med perler, lest horoskop og vært helt barnslige. Da vi gikk på scenen, var vi heltente, sier Monica.

Globen viste seg fra sin beste side i går. Stemningen minnet mer om en ishockeykamp, enn EuroSong-finale.

- Det gikk aldeles strålende. Det var mye mindre skummelt enn jeg hadde trodd på forhånd å stå på en så stor scene i et sånt show, sier en lykkelig Hanne.

Det største

Charmed har vært favoritter hele uka. Hos ulike bookmakere har Norge delt topplassering med Irland og Estland, men også Island og Storbritannia har vært høyt oppe. At Charmed slapp til etter 40 minutter - som nummer 8 av i alt 24 bidrag - må også sies å være en fordel.

- Det største jeg har opplevd, sier Oddrun:

- Det jeg opplevde, kan bare sammenliknes med da nevøene mine ble født. Vi var kanskje litt anspente i begynnelsen, men det løsnet fort.

Lage Fosheim fra Charmeds plateselskap Universal var overlykkelig over utfallet.

- Jentene har gjort akkurat det vi håpet og trodde. Vi er kjempefornøyd.

Fornøyd: Hanne Haugsand, Oddrun Valestrand og Monica Nygård gjorde en hederlig innsats på scenen i Globen i Stockholm i går kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!