Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hurra for Harry

LONDON (Dagbladet): Sting og datter, Cher i blond parykk og Emma «Baby Spice» Bunton var blant de mange stjernene som strømmet til verdenspremieren på «Harry Potter og de vises stein» i går ettermiddag. I tillegg kom en glad forfatter J.K. Rowling, og sjølsagt kjendislaget som utgjør filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Overveldende og magisk, dette er så kult, var kommentaren fra unge Daniel Radcliffe, som spiller 11-åringen Harry Potter. Sammen med Emma Watson, som spiller Hermione, og Rupert Grint, som er Ron Weasley, stilte de tre for fotografene sammen med Harrys mor, Joanne K. Rowling.

- Jeg er lettet og lykkelig, fortalte Potters skaper før forestillingen. Rowling roste også den amerikanske regissøren Chris Columbus for å ha tatt godt vare på litteraturen som var utgangspunktet: - Chris har holdt ord.

Kan slå alle rekorder

Leicester Square var kledd i magiske kulisser og framsto som skolen Hogwart for anledningen. Det har vært jobbet i nesten to måneder med forberedelsene av Leicester Square for gårsdagen, så ble da også premieren lansert som årets viktigste filmbegivenhet i London.

Går det som enkelte tror, vil filmen tjene inn mer enn «Titanic», kanskje til og med sprenger den magiske milliardgrensa (i pund). Ingen blir overrasket om Harry Potter-filmen slår alle rekorder.

Bøkene er solgt i 110 millioner eksemplarer verden over, det gir grunnlag for et bredt publikum. Og det er ikke mulig å unngå den bebrillede 11-åringen her i Storbritannia for tida.

Robbie Coltrane ga klart uttrykk for at han aldri ville fått tilgivelse om han ikke hadde akseptert tilbudet om å spille Hagrid i filmen.

- Sønnen min hadde tatt livet av meg hvis jeg ikke hadde tatt denne rollen, fortalte Coltrane før han signerte autografer for fansen.

Vilt og vidunderlig

Richard Harris og Richard Griffith gikk også den røde løperen i går.

- Jeg har aldri sett noe slikt på Leicester Square. Dette er vilt og vidunderlig. Og vi trenger å feire en optimistisk karakter som Harry Potter i disse dager, uttalte veteran John Hurt.

Zoë Wanamaker, filmens Madame Hooch, er en av britenes mest populære kvinnelige skuespillere. I går stilte hun i stilsikkert antrekk fra Vivian Westwood. Kenneth Branagh var også til stede. Han har allerede signert og skal være med i Harry Potter-film nummer to. Arbeidet med den er i gang, og det er Chris Columbus som regisserer denne også.

Hele Norges coronakart