BRUTAL BEHANDLING: «Da vi lanserte første program av Torsdag kveld fra Nydalen fikk vi den samme behandlingen,» skriver kronikkforfatteren om slakten av Tweet4tweet. F.v. Hasse Hope, Jenny Skavlan og Øyvind Vogt i tweet4tweet. Foto: NRK
BRUTAL BEHANDLING: «Da vi lanserte første program av Torsdag kveld fra Nydalen fikk vi den samme behandlingen,» skriver kronikkforfatteren om slakten av Tweet4tweet. F.v. Hasse Hope, Jenny Skavlan og Øyvind Vogt i tweet4tweet. Foto: NRKVis mer

Hurra for hatet

Janteloven gjør at alle vi terningkast 3-folka kan komme oss til toppen fordi de flinke folka ikke tør.

Jeg liker folk som skaper.

Kunst, tv, fanziner eller mix-tapes fra jente og gutterom. Det liker jeg. Det er en fordel om det er etter min smak, men jeg liker egentlig også alle som lager ting jeg ikke liker.

Erik og Kriss for eksempel. Jeg liker dem fordi de skaper, og fordi de tør.

Ikke at jeg nødvendigvis kjøper noe av det de produserer. Men jeg liker tanken på at de har tenkt «Livet er døvt. Hva med å lage et eller annet?»

For noen uker siden hadde Tweet4tweet premiere. Anmelderne slaktet det, og på sosiale medier kastet ådseldyrene seg over slintrene som lå igjen.

Jeg kjenner #denfølelsen

Da vi lanserte første program av Torsdag Kveld fra Nydalen fikk vi den samme behandlingen. Direkte adresserte hat-mails, drapstrusler og utskjelning i debattfelt og på trykk. Fortjent? Helt sikkert. Det første programmet vi lagde var ræva, og det andre tredje og fjerde og femte også. Så fant vi heldigvis en form, og begynner nå i mars på vårt 61. program.

Den samme utviklingen kommer sikkert til å skje med Tweet4tweet. De kommer til å bli bedre og bedre. Men det krever litt tid med nybrotsarbeid. Noe vi var så heldige å få av TV2.

MIDDELMÅDIGE: «Det er antageligvis 800 skuespillere og komikere i dette landet som kunne lagd et bedre Torsdag Kveld Fra Nydalen enn det vi gjorde,» skriver Odd-Magnus Williamson. Her med kollegene på Gullruten: F.v. Henriette Steenstrup, Morten Ramm, Odd-Magnus Williamson, Else Kåss Furuseth og Henrik Thodesen. Foto: Bjorn Erik Larsen / Scanpix
MIDDELMÅDIGE: «Det er antageligvis 800 skuespillere og komikere i dette landet som kunne lagd et bedre Torsdag Kveld Fra Nydalen enn det vi gjorde,» skriver Odd-Magnus Williamson. Her med kollegene på Gullruten: F.v. Henriette Steenstrup, Morten Ramm, Odd-Magnus Williamson, Else Kåss Furuseth og Henrik Thodesen. Foto: Bjorn Erik Larsen / Scanpix Vis mer

Mange mener hatkulturen på internett er kjip. Jeg er ikke enig i det hele tatt. Jeg er der hvor jeg er i dag på grunn av det hatet.

TKFN er blitt det det har blitt på grunn av hat og janteloven. Tweet4tweet også. Som min venn Esben «Dansken» Selvig sier. Janteloven gjør at alle vi terningkast 3-folka kan komme oss til toppen fordi de flinke folka ikke tør.

Det er helt sant. Det er antageligvis 800 skuespillere og komikere i dette landet som kunne lagd et bedre TKFN enn det vi gjorde. Det finnes hundrevis av jenter og gutter som ville gjort en bedre jobb enn Hasse Hope og Jenny Skavlan i tweet4tweet.

Men de tør ikke. Og hvorfor ikke?

Jo, for hver spydige kommentar, hatmail eller subtile drapstrussel som du og jeg pumper ut i debattfelt og sosiale medier, så sitter det en ung potensiell terningkast-6er, leser det og tenker «dette orker jeg ikke å bli utsatt for». Så laster ikke vedkommende opp demoen sin til Urørt-finalen eller sketsje-montasjen til Youtube i fare for å bli hengt ut og latterliggjort. Og så er det en færre konkurrent for oss som har selvtilliten men ikke nødvendigvis topptalentet.

Drawbacken med et slikt samfunn er jo at toppsjiktet av populærkulturen til slutt vil være en jevn 3er over hele linja. Men det er vel egentlig det samfunnet vi fortjener når vi på nettet selv oppfører oss terningkast 1.

Som en klok fyr skrev på twitter: «Vi må komme hatkulturen på nettet til livs…hvis ikke dreper jeg deg din hore.

Odd-Magnus Williamson. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
Odd-Magnus Williamson. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer