DEBATT

Debatt: Kongehuset

Hurra for prinsesse Märtha Louise og prins Durek

I stedet for å vurdere å frata prinsesse Märtha Louise sin tittel, vær nå litt raus og inkluderende: Hvorfor ikke heller gi sjaman Durek en ærestittel som prins?

HA ET ÅPENT SINN: Lenge leve prinsesse Märtha Louise og prins Durek! La oss møte dem med et åpent sinn overfor det kjærlighetsbudskapet de prøver å dele med oss og resten av verden, skriver innsenderen. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
HA ET ÅPENT SINN: Lenge leve prinsesse Märtha Louise og prins Durek! La oss møte dem med et åpent sinn overfor det kjærlighetsbudskapet de prøver å dele med oss og resten av verden, skriver innsenderen. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære kong Harald. I hele mitt over 50 år lange liv har jeg blitt påtvunget en form for relasjon til en beste vestkant-familie som står på en balkong utenfor et stort gult hus 17. mai og vinker til alle som har betalt NRK-lisensen.

Denne nasjonale familien min dukker også opp i tide og utide på tv-skjermen ellers i året for å gjenta hva de har fortalt oss alle de foregående år, med noen små variasjoner.

Jeg er så lei av kong Harald og dronning Sonja, og kronprins Haakon og Mette-Marit. Og det er sikkert mange andre også.

Kongen burde bare være superglad for at prinsesse Märtha Louise bidrar med noen forfriskninger i kongehuset av og til.

Istedenfor å ta fra prinsessen tittelen sin, burde kongen forstå hvilken verdifull rolle hun spiller for å bidra til opprettholde av monarkiet i Norge.

Så hvorfor ikke heller være litt raus mot den nye nasjonalsjamanen prinsessen har presentert oss for? I stedet for å vurdere å frata prinsesse Märtha Louise sin tittel, vær nå litt raus og inkluderende: Hvorfor ikke heller gi sjaman Durek en ærestittel som prins?

Lenge leve prinsesse Märtha Louise og prins Durek! La oss få se dem begge to på balkongen foran det store gule huset hver 17.mai, og la oss møte dem med et åpent sinn overfor det kjærlighetsbudskapet de prøver å dele med oss og resten av verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer