Debatt: Kongehuset

Hurra for prinsesse Märtha Louise og prins Durek

I stedet for å vurdere å frata prinsesse Märtha Louise sin tittel, vær nå litt raus og inkluderende: Hvorfor ikke heller gi sjaman Durek en ærestittel som prins?

HA ET ÅPENT SINN: Lenge leve prinsesse Märtha Louise og prins Durek! La oss møte dem med et åpent sinn overfor det kjærlighetsbudskapet de prøver å dele med oss og resten av verden, skriver innsenderen. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
HA ET ÅPENT SINN: Lenge leve prinsesse Märtha Louise og prins Durek! La oss møte dem med et åpent sinn overfor det kjærlighetsbudskapet de prøver å dele med oss og resten av verden, skriver innsenderen. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer
Meninger

Kjære kong Harald. I hele mitt over 50 år lange liv har jeg blitt påtvunget en form for relasjon til en beste vestkant-familie som står på en balkong utenfor et stort gult hus 17. mai og vinker til alle som har betalt NRK-lisensen.

Denne nasjonale familien min dukker også opp i tide og utide på tv-skjermen ellers i året for å gjenta hva de har fortalt oss alle de foregående år, med noen små variasjoner.

Jeg er så lei av kong Harald og dronning Sonja, og kronprins Haakon og Mette-Marit. Og det er sikkert mange andre også.

Kongen burde bare være superglad for at prinsesse Märtha Louise bidrar med noen forfriskninger i kongehuset av og til.

ÅPENHJERTIG: Prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste Derek Verrett blir emosjonelle under intervjuet med Dagbladet. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Istedenfor å ta fra prinsessen tittelen sin, burde kongen forstå hvilken verdifull rolle hun spiller for å bidra til opprettholde av monarkiet i Norge.

Så hvorfor ikke heller være litt raus mot den nye nasjonalsjamanen prinsessen har presentert oss for? I stedet for å vurdere å frata prinsesse Märtha Louise sin tittel, vær nå litt raus og inkluderende: Hvorfor ikke heller gi sjaman Durek en ærestittel som prins?

Hurra for prinsesse Märtha Louise og prins Durek

Lenge leve prinsesse Märtha Louise og prins Durek! La oss få se dem begge to på balkongen foran det store gule huset hver 17.mai, og la oss møte dem med et åpent sinn overfor det kjærlighetsbudskapet de prøver å dele med oss og resten av verden.

Hurra for prinsesse MärthaLouise og sjamanen. Hurra for fornyingen av monarkiet i Norge.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.