Hurra for Tore Renberg!

Renberg har tatt et vellykket steg fra den rene filosoferingen i Hando Kendo-bøkene til en mer samfunnsorientert fortelling for barn.

Fellesskapet seirer over individet, folk trenger sin familie og sine røtter. Tore Renberg har omtrent dette på hjertet i sin nye barneroman «Trillefolket». Dette trillefolket er et utdøende folkeslag. Nå er de bare ni stykker tilbake. De er noen underlige skapninger, triller over jordkloden og roper «hurra for hele verden!».

Vi kjenner igjen Renbergs stil, det naive, de korte setningene og kanskje aller mest klarheten i språket. Av og til virker forfatteren litt forelsket i sin egen ordkunst, og kunne strammet noe inn. At boka dekker et stort aldersspenn er en klar styrke. Fortellingen er tidvis ganske intellektuell. Men ved å lansere to såpass avanserte ord som erkjennelse og individualisme oppnår han sannsynligvis at de voksne kommer på banen - og dialogen er i gang.

Trillefolket er en spennende og engasjerende barneroman. Og det er en befriende ting ved hans forfatterskap at vi helt unnslipper et kommersielt frieri og bruk av populære samtidsfenomener for å fange leseren.