Hurra, nå blir det nerdefest likevel

Forlik om «Watchmen»-filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Filmatiseringen av Alan Moores hyperambisiøse tegneserieroman «Watchmen» kan bli en av 2009s aller største filmer.

Men filmens skjebne har lenge vært uviss. Årsaken har vært et søksmål fra 20th Century Fox mot den nåværende distributøren Warner, der førstnevnte krevde at «Watchmen» måtte stoppes på grunn av spørsmål om rettigheter.

I går ble imidlertid et stort skritt tatt i retning av at den norske fansen likevel får se filmen på norske kinoer 6. mars.

Ble solgt til begge- Ifølge våre planer skal filmen opp på denne datoen. Vi har ikke fått noen tegn som tyder på noe annet, sier Bentine Lassen hos den norske distributøren UIP til Dagbladet.no.

Filmatiseringen av «Watchmen» har en lang og vanskelig historie, og har vært et planlagt prosjekt i Hollywood siden midten av 80-tallet. En lang rekke regissører og produsenter har vært tilknyttet en filmatisering.

Fox mente at produsenten Larry Gordon først solgte prosjektet til dem, og ikke sikret seg rettighetene tilbake før han gikk til Warner med filmen.

Dette fikk Fox rettens medhold til før jul, og det er ventet at Warner måtte ut med store penger, samt en prosentandel av billettinntektene, for å få til et forlik. Dette ble klart i går, skriver Associated Press.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer