Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Hurra,nå får dem så Panamahattene passer

Minibank er ikke vold. Verden over burde de rike få dette, også DNB som nå legger seg like flate som et VISA-kort.

FØLG MED: Nå bør alle følge nøye med på det som skjer i forbindelse med avsløringene fra Panama papirene, dette kommer til å bli stygt. Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre, men hattene er fine. Foto: NTB Scanpix
FØLG MED: Nå bør alle følge nøye med på det som skjer i forbindelse med avsløringene fra Panama papirene, dette kommer til å bli stygt. Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre, men hattene er fine. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mossacka Fonseca er ikke en hybrid av en gresk matrett og en spansk vin, men et advokatfirma med base i Panama, et selskap som har spesialisert seg på å opprette og administrere postboksselskaper i skatteparadis. Advokatfirmaet virker ikke som paragrafryttere ettersom både politikere, fotballspillere og narkoskurker bruker firmaet under en felles ideologi: unndra skatt og la seg styre av den siklende mammon (ikke tv-serien altså).

På Island forlanges det at statsministeren går av ettersom han og kona har et selskap på De britiske jomfruøyene. I morgen drar jeg forresten til Panama. Ikke for å kjøpe nye hatt til DNBs Rune Bjerke eller tidligere toppsjef Svein Aaser, men for å forsikre meg om at de 125 kronene og 50 ørene jeg har i en hemmelig bankboks ikke går med i dragsuget når det nå kommer en syndflod av lekkasjer under dekknavnet Panama Papers.

Aftenposten er den norske avisa som sørger for å fore oss med det som viser at verdenstopper, fotballspillere, næringslivsleder, banker og privatpersoner - og Putin selvsagt - har så mye penger, spinket og spart, at de må søke lykken i såkalte skatteparadis. Overrasket? Da har du ikke fulgt med i historietimen, penger korrumperer. Grådigheten lenge leve. 200 nordmenn er også under lupen, noen av dem skjelver ekstra i saldoen. De søker snart om midlertidig Master Card og AG3.

Men, den som her hjemme kanskje er mest glad for den verdensomspennende avsløringspakka er Oslos sosialdemokratiske fyrtårn og bruktbilhandler, Raymond Johansen. Han kunne i går si et stille «takk Rune Bjerke» ettersom konsernsjefen Bjerke har mye å svare for ettersom DNB - som angrer selvsagt - i Luxemburg har sendte rike norske kunder ut i den hemmelige hvelvverden. Derfor får Raymond en pust i baksetet av bensinlukeren nå ettersom Bjerke må svare for seg og sin statsbank, minibank skulle dem hatt hele bunten.

Jeg må avslutte, den gamle kontofonen ringer via noteringsoverføring fra Charlotte Amalie. «Hei, Charlie, Jau, eg kjem. Skal eg ha på meg Panamahatten?