Hurraradio eller griseradio?

«Kirketid» har ikke et negativt menneskesyn.

VIRKELIGHET: «Når vi forteller historier fra det virkelige liv, er det som skjer ikke alltid moralsk», skriver artikkelforfatteren. Foto: Siv Johanne Seglem
VIRKELIGHET: «Når vi forteller historier fra det virkelige liv, er det som skjer ikke alltid moralsk», skriver artikkelforfatteren. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK P3 er kanalen for de mellom 15 og 30, kanalen fylte nylig 20 år og gjennom disse 20 årene har vi både underholdt og forarget. Vi har fremmet ny norsk musikk, tatt opp alvorlig tema, informert om sex og underholdt med humor.

Både musikken og underholdningsprogrammene våre skaper debatt, noe vi mener er en viktig del av vårt oppdrag. Denne gangen er det humoren som skaper reaksjoner.

Vi har en lang humortradisjon med programmer som XL, Karate, Are og Odin, Drillpikene og Radioresepsjonen. Lytterne til P3 vet at felles for disse programmene, er at de berører tabuer. Og dette kan gjøre at vi endrer måten vi tenker om oss selv på, og tiden vi lever i. Men humor er vanskelig, ikke alle synes alt er like morsomt. Vi har programledere som speiler målgruppen vår, og de er ikke perfekte eller moralske forbilder. Det de har til felles er at de er gode historiefortellere, og er ekte.

«Kirketid» er et program med tre gutter som bruker sine liv som utgangspunkt for underholdning. To av dem er single, som mange i målgruppen, de forteller om situasjoner man havner i som ung og singel. De sier selv om programmet at de skal alltid være «et hestehode foran de aller, aller dårligste», dette for å illustrere humoren og tonen i programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer